ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ταϊβάν: Αναμένει ότι μέχρι το 2027 θα έχει τουλάχιστον δύο νέα δικής της ανάπτυξης και παραγωγής υποβρύχια

Ενδεχόμενο είναι ότι θα εξοπλίσει τα παλαιότερα υποβρύχια που διαθέτει με πυραύλους

Ταϊβάν: Αναμένει ότι μέχρι το 2027 θα έχει τουλάχιστον δύο νέα δικής της ανάπτυξης και παραγωγής υποβρύχια

Η Ταϊβάν αναμένει ότι θα έχει τουλάχιστον δύο νέα δικής της ανάπτυξης και παραγωγής υποβρύχια μέχρι το 2027.

Ενδεχόμενο είναι ότι θα εξοπλίσει τα παλαιότερα υποβρύχια που διαθέτει με πυραύλους, προκειμένου να ενισχύσει την αποτροπή της κατά του κινεζικού ναυτικού, αλλά και να προστατέψει σημαντικές γραμμές εφοδιασμού της, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος.

Την Ταϊβάν διεκδικεί το Πεκίνο χαρακτηρίζοντας την ως κινεζική περιοχή, ενώ η Ταϊπέι έχει προχωρήσει στην εξέλιξη ενός δικού της προγράμματος ανάπτυξης υποβρυχίων, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της, με την Κίνα να πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά στρατιωτικές ασκήσεις, αμφισβητώντας την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της νήσου.

Ο ναύαρχος Χουναγκ Σου Κουάνγκ, σύμβουλος σε ζητήματα ασφάλειας της προέδρου Τσάι Ινγκ – βεν, που είναι ο επικεφαλής του προγράμματος των υποβρυχίων, δήλωσε ότι ένας στόλος δέκα υποβρυχίων, ο οποίος περιλαμβάνει και δύο υποβρύχια ολλανδικής κατασκευής που παραδόθηκαν στη δεκαετία του 1980, θα καταστήσει πιο δύσκολη την προσπάθεια του κινεζικού ναυτικού για την προβολή ναυτικής ισχύος στην περιοχή του Ειρηνικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χουάνγκ στη διάρκεια μιας εσωτερικής ενημέρωσης που έγινε μέσα στο μήνα για την πορεία του προγράμματος των υποβρυχίων, την οποία παρακολούθησε το Reuters, δήλωσε: “Αν μπορούμε να αποκτήσουμε αυτή την αμυντική ικανότητα, δε νομίζω ότι θα χάσουμε έναν πόλεμο”,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.