ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ταϊβάν: Ο Στρατός δοκίμασε με επιτυχία τους εγχώριους πυραύλους Land Sword II (βίντεο)

Θα αντικατασήσουν το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος MIM-72A/M48 Chaparral

Ταϊβάν: Ο Στρατός δοκίμασε με επιτυχία τους εγχώριους πυραύλους Land Sword II (βίντεο)

Ο Στρατός της Ταϊβάν, εκτόξευσε με επιτυχία τους εγχώριους πυραύλους Land Sword II, οι οποίοι έπληξαν drones-στόχους κατά τη διάρκεια άσκησης με πραγματικά πυρά στη στρατιωτική βάση Jiupeng στην κομητεία Pingtung χθες.

Οι πύραυλοι, που αναπτύχθηκαν από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chungshan (CSIST), ήταν αρχικά προγραμματισμένο να εκτοξευτούν την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών.

Κάτοικοι της περιοχής και στρατιωτικοί ενθουσιώδεις συγκεντρώθηκαν έξω από τη βάση για να παρακολουθήσουν τις δοκιμές πυραύλων, με την πρώτη να εκτοξεύεται στις 9:10 π.μ.

Το σύστημα Land Sword II, το οποίο προέρχεται από τη σειρά Sky Sword II, παραδόθηκε στον Στρατό τον Μάιο του περασμένου έτους για να αντικαταστήσει το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος MIM-72A/M48 Chaparral.

Τρεις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης με πραγματικά πυρά.

Μια έκθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υποβλήθηκε στο Νομοθετικό Γιουάν τον περασμένο μήνα έδειξε ότι ο Στρατός έχει μισθώσει drones-στόχους από το ινστιτούτο.

Από φέτος, οι πύραυλοι Land Sword II θα εκτοξεύονται δοκιμές μία φορά κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης τριών πυραύλων και ενός στόχου, ανέφερε η έκθεση.

Το σύστημα Sky Sword αποτελείται από ένα όχημα ελέγχου εμπλοκής, ένα σύστημα ραντάρ Bee Eye που αναπτύχθηκε από την CSIST, ένα όχημα εκτόξευσης και έναν φορέα πυρομαχικών, με αποτελεσματική εμβέλεια έως και 15 χιλιόμετρα, είπε.

Με το σύστημα, το πλήρωμα του οχήματος μπορεί να πραγματοποιήσει αναζήτηση, παρακολούθηση και παρακολούθηση 360o εντός του εύρους ανίχνευσης, είπε.

Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει εχθρικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, αεροσκάφη με περιστροφικά φτερά, μη πληρωμένα οχήματα και πυραύλους cruise, και μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με ενεργούς πυραύλους Avenger και πυραύλους Stinger διπλής τοποθέτησης για την ενίσχυση των περιφερειακών δυνατοτήτων αεράμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.