Ταλιμπάν προς Πρίγκιπα Χάρι: «Οι άνθρωποι που σκότωσες δεν ήταν απλά πιόνια σκακιού»

Την αντίδραση ανώτατου στελέχους των Ταλιμπάν προκάλεσαν οι πρόσφατες αναφορές του πρίγκιπα Χάρι

Ταλιμπάν προς Πρίγκιπα Χάρι: «Οι άνθρωποι που σκότωσες δεν ήταν απλά πιόνια σκακιού»

Οι αναφορές του πρίγκιπα Χάρι πως σκότωσε 25 μαχητές των Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο Αφγανιστάν δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητες και η απάντηση ήρθε άμεσα από την ηγεσία των Ταλιμπάν, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Anas Ηaqqani, έγραψε στην επίμαχη ανάρτηση πως οι άνθρωποι τους οποίους σκότωσε ο πρίγκιπας Χάρι δεν ήταν απλά πιόνια σκακιού, αλλά οικογενειάρχες που περίμεναν να τελειώσει ο πόλεμος και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ανάρτηση:

«κ. Χάρι, αυτοί οι άνθρωποι που σκότωσες δεν είναι απλά πιόνια σκακιού, αλλά ήταν άνθρωποι και είχαν οικογένειες που περίμεναν να γυρίσουν πίσω από τον πόλεμο», ανέφερε σε πρώτη φάση προσθέτοντας: «Μεταξύ των ανθρώπων που δολοφόνησαν Αφγανούς, λίγοι είναι αυτοί που έχουν παραδεχθεί τα εγκλήματα πολέμου τους», αφήοντας έτσι εμφανείς αιχμές για τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι.

Όλα ξεκίνησαν με τα όσα αναφέρει ο πρίγκιπας Χάρι στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare». O ίδιος παραδέχεται πως σκότωσε 25 Ταλιμπάν τους οποίους δεν έβλεπε «ως ανθρώπους, αλλά ως πιόνια σκακιού, τα οποία αφαιρέθηκαν από την σκακιέρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, φέρεται να γράφει πως ήταν κάτι που ούτε ικανοποίηση του έδωσε αλλά και ούτε τον έκανε να νιώσει ντροπή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.