ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το αφιέρωμα των «New York Times» για την Εύα Καϊλή και το σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ (φωτό)

Στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρονται εκτενώς τα όσα οδήγησαν στη σύλληψή της

Το αφιέρωμα των «New York Times» για την Εύα Καϊλή και το σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ (φωτό)

Εκτενές αφιέρωμα για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη η Εύα Καϊλή φιλοξενούν οι New York Times.

Σημειώνεται πως δημοσιογράφος του έγκριτου αμερικανικού μέσου επιχείρησε – χωρίς αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με την κ. Καϊλή.

«Οι New York Times τηλεφώνησαν και έστειλαν μηνύματα στον αριθμό της κα Καϊλή αρκετές φορές, αλλά αυτός ήταν απενεργοποιημένος. Σε ένα μήνυμα στο Facebook προς τους Times σχετικά με την έρευνα, η αδελφή της κ. Καϊλή, Μανταλένα Καϊλή, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν ακόμη νέα από την πλευρά μας»», αναφέρει το μέσο.

Το αμερικανικό μέσο γράφει συγκεκριμένα: «Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερα άτομα για διαφθορά και άλλα εγκλήματα, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για ύποπτες δωροδοκίες από το Κατάρ σε νυν και πρώην αξιωματούχους και νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο εισαγγελέας δεν κατονόμασε κανέναν από τους κατηγορούμενους και κατονόμασε μόνο «ένα κράτος του Κόλπου» όταν ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες για την υπόθεση αυτή. Αλλά ένας Βέλγος αξιωματούχος που εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση δήλωσε ότι η χώρα που φέρεται να εμπλέκεται είναι το Κατάρ. Μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχε την άδεια να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι από τα έξι άτομα που προσήχθησαν για ανάκριση την Παρασκευή, τα δύο αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι βελγικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε 16 σπίτια την Παρασκευή και έκαναν έρευνα σε μια κατοικία το Σάββατο. Κατάσχεσαν μια τσάντα με 600.000 ευρώ (632.000 δολάρια) σε μετρητά, καθώς και υπολογιστές, τηλέφωνα και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.