ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τρόμος στη Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν πάνω από 280 μαθητές από σχολείο

Δεύτερο περιστατικό σε λίγες μέρες

Τρόμος στη Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν πάνω από 280 μαθητές από σχολείο

Ένοπλοι απήγαγαν τουλάχιστον 287 μαθητές από σχολείο στη βορειοδυτική Νιγηρία προκαλώντας τρόμο.

Αυτό το περιστατικό είναι το δεύτερο μαζικής απαγωγής στη χώρα της Δυτικής Αφρικής μέσα σε λίγες μέρες.

Οι Αρχές της Νιγηρίας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι πάνω από 100 μαθητές είχαν απαχθεί κατά την επίθεση στην κωμόπολη Κουρίγκα, αλλά ο διευθυντής του σχολείου είπε στον κυβερνήτη της περιφέρειας Καντούνα κατά την επίσκεψή του στην κωμόπολη ότι ο συνολικός αριθμός των αγνοουμένων ήταν 287.

«Θα διασφαλίσουμε ότι θα γυρίσουν πίσω όλα τα παιδιά. Συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες ασφαλείας», υποσχέθηκε ο κυβερνήτης στους κατοίκους.

Συχνές οι απαγωγές μαθητών στη Νιγηρία

Όπως σημειώνουν διεθνή πρακτορεία οι απαγωγές μαθητών από σχολεία στη βόρεια Νιγηρία είναι συχνές και έχουν εξελιχθεί σε τεράστια πηγή ανησυχίας από το 2014, όταν ισλαμιστές εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν πάνω από 200 μαθήτριες από το χωριό Τσιμπόκ του κρατιδίου Μπόρνο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έφθασαν ώρες μετά την απαγωγή των μαθητών στην κωμόπολη / Φωτογραφία: AP Photo
Τα τελευταία χρόνια οι απαγωγές είναι συχνότερες στις σπαρασόμενες από βία βορειοδυτικές και κεντρικές περιοχές της Νιγηρίας, όπου δεκάδες ομάδες ενόπλων στοχοθετούν συχνά χωρικούς και ταξιδιώτες για να αποσπάσουν τεράστια λύτρα.

Επίθεση – αστραπή των ενόπλων απαγωγέων

Στη χθεσινή επίθεση οι ένοπλοι έκαναν έφοδο στο δημοτικό σχολείο της κωμόπολης Κουρίγκα λίγο μετά τη συγκέντρωση των μαθητών στο προαύλιο στις 08:00 π.μ. τοπική ώρα και άρπαξαν σχεδόν 200 παιδιά προτού φθάσει βοήθεια.

Δυνάμεις ασφαλείας έφθασαν στην κωμόπολη αρκετές ώρες αργότερα και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό των παιδιών με τους γονείς και μέλη της κοινότητας να αναμένουν ανήσυχοι.

Η επίθεση έγινε λίγες μέρες μετά την απαγωγή από εξτρεμιστές στη βορειοανατολική Νιγηρία άνω των 200 ατόμων.

Στην πλειονότητά τους ήταν γυναικόπαιδα, τα οποία στοχοθετούν συχνά ομάδες ενόπλων στη ζώνη αυτή των συγκρούσεων της Νιγηρίας και πολλά θύματα απελευθερώνονται μόνον μετά την καταβολή μεγάλων ποσών.

Oι δύο επιθέσεις αυτής της εβδομάδας υπογραμμίζουν την επιδεινούμενη κρίση ασφαλείας στη Νιγηρία, η οποία τον περασμένο χρόνο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με ανάλυση του Associated Press.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπόλα Τινούμπου εξελέγη πέρυσι πρόεδρος της Νιγηρίας με τη δέσμευση να τερματίσει τη βία, αλλά «δεν έχει σημειωθεί ακόμη απτή βελτίωση στην κατάσταση της ασφάλειας», σύμφωνα με τον Ολουγόλε Οτζεβάλε, ερευνητής του Ινστιτούτου Μελετών για την Ασφάλεια, που εστιάζει στην Αφρική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.