ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Υεμένη: Δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά χτυπήθηκε από πύραυλο νοτιοδυτικά της Μόκα

Τι ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey

Υεμένη: Δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά χτυπήθηκε από πύραυλο νοτιοδυτικά της Μόκα

Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (18/5), ότι ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Παναμά, χτυπήθηκε από πύραυλο 10 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μόκα, στην Υεμένη.

Η Ambrey δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την επικοινωνία αυτή που έγινε μέσω ασυρμάτου.

Λίγο αργότερα η Ambrey πρόσθεσε ότι το δεξαμενόπλοιο έλαβε βοήθεια και ότι ένα από τα συστήματα πηδαλιούχησής του αναφέρθηκε ότι είναι λειτουργικό. Η βρετανική εταιρεία δεν διευκρίνισε σχετικά με το ποιος παρείχε βοήθεια στο πλοίο.

Στα πλοία που πλέουν κοντά στην περιοχή αυτή έγινε σύσταση να επιδεικνύουν προσοχή και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, πρόσθεσε η Ambrey σε συμβουλευτικό της σημείωμα.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι ελέγχουν τα πολυπληθέστερα τμήματα της Υεμένης και πρόσκεινται στο Ιράν, εξαπολύουν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που πλέουν στα ανοιχτά της χώρας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται για όγδοο μήνα ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Νωρίτερα σήμερα ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO είχε ανακοινώσει ότι πλοίο κινούμενο στην Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο και υπέστη ελαφριά ζημιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν το δρομολόγιο προς τον λιμένα που αποτελεί τον επόμενο προορισμό τους”, πρόσθεσε σε έκτακτο ενημερωτικό σημείωμά του, διευκρινίζοντας πως το συμβάν αυτό εκτυλίχθηκε στον θαλάσσιο χώρο 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης Χοντάιντα, λιμανιού της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.