ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Mε επιχείρηση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων απελευθερώθηκε δεξαμενόπλοιο στην Σομαλία

Mε επιχείρηση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων απελευθερώθηκε δεξαμενόπλοιο στην Σομαλία

Με απόλυτα επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού Ναυτικού κια τον θάνατο ενός πειρατή έληξε η κατάληψη ενός δεξαμενόπλοιου ρωσικής ιδιοκτησίας, το οποίο είχε καταληφθεί στις ακτές της Υεμένης, από Σομαλούς πειρατές.

Το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο αξιωματούχο του Ναυτικού, ανέφερε ότι οι πειρατές άνοιξαν πυρ και το ρωσικό πολεμικό σκάφος μαζί με τους άνδρες που επέδραμαν στο δεξαμενόπλοιο ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα «τον θάνατο ενός από τους πειρατές».

Αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε νωρίτερα ότι και τα 23 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου MV Moscow University, με προορισμό την Κίνα, το οποίο κατελήφθη την Τετάρτη με φορτίο αργό πετρέλαιο αξίας 52 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι καλά στην υγεία τους, μετά το πέρας της επιχείρησης διάσωσης.

 Το όνομα του ρωσικού σκάφους ανθυποβρυχιακού πολέμου είναι Marshal Sharoshnikov

Το πετρελαιοφόρο με πλήρωμα 23 Ρώσων μετέφερε 86000 τόνους πετρελαίου δέχθηκε την επίθεση 350 μίλια ανατολικά από τον κόλπο του Άντεν χθες το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση του πλοίου χρησιμοποιήθηκαν ελικόπτερα και ταχύπλοα ενώ οι ειδικές δυνάμεις το προσέγγισαν μυστικά με φουσκωτό. Οι Σομαλοί πειρατές άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα στην ανταλλαγή πυροβολισμών να σκοτωθεί ένας πειρατής. Τελικά, κατέστη δυνατό να συλληφθούν δέκα πειρατές.

Τα όπλα τους, στα οποία περιλαμβάνονται και εκτοξευτές χειροβομβίδων καθώς και ο εξοπλισμός τους κατασχέθηκε.

«Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, επειδή αιφνιδιάσαμε τους πειρατές», δήλωσε στο AP o επικεφαλής της επιχείρησης, Ildar Akhmerov.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.