ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συστήματα ParaNav για τους Αμερικάνους Πεζονάυτες

Συστήματα ParaNav για τους Αμερικάνους Πεζονάυτες

Το Σώμα των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε την…

Το Σώμα των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε την Rockwell Collins για την προμήθεια συνολικά 3.000 συστημάτων ναυτιλίας επί κράνους για αλεξιπτωτιστές.

Το ParaNav είναι ένα ατομικό σύστημα με ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης πτήσης με χρήση GPS, ενώ ενσωματώνει και οθόνη HUD. Ουσιαστικά παρέχει στους αλεξιπτωτιστές ακριβείς πληροφορίες ναυτιλίας και προφανώς βελτιωμένη αντίληψη της κατάστασης επιτρέποντάς τους την πτώση τους στην ακριβή προκαθορισμένη περιοχή. Επιπλέον, το σύστημα να αλλάξει πορεία σε άλλα εναλλακτικά σημεία πτώσης με αντίστοιχη ακρίβεια.

Το σύστημα συνολικά ζυγίζει μόλις 0,9 κιλά, και διαθέτει μια προηγμένη έγχρωμη οθόνη η οποία προσαρμόζεται απευθείας στο προστατευτικό γυαλί του κράνους παρέχοντας στον αλεξιπτωτιστή πληροφορίες όπως υψόμετρο, ταχύτητα πτώσης, απόσταση από την ζώνη πτώσης, πορεία προς αυτήν, εκτίμηση χρόνου μέχρι την πτώση καθώς και εκτίμηση ανεμοπορίας σε σχέση με τις ταχύτητες του ανέμου.

Όλα τα παραπάνω υπολογίζονται με βάση στοιχεία που εξάγονται από ένα μικρό φορητό δέκτη GPS, o οποίος προσαρμόζεται πάνω στο κράνος και λειτουργεί με μπαταρίες. Τέλος, το σύστημα περιλαμβάνει και συνδεσιμότητα με το σύστημα Joint Precision Airdrop System μέσω του πρωτοκόλλου 802.11 (το γνωστό WiFi).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.