ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένα νέο UAV για την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων

Ένα νέο UAV για την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων

Η εταιρεία AeroVironment ανακοίνωσε ότι η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM) επέλεξε το UAV…

Η εταιρεία AeroVironment ανακοίνωσε ότι η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM) επέλεξε το UAV Puma AE καθώς και το περιβάλλον λειτουργίας AECV (All Environment Capable Variant) για την ικανοποίηση της απαίτησης για ένα νέο μικρό σύστημα μη επανδρωμένου αεροχήματος (SUAS).

To σχετικό συμβόλαιο είναι διάρκειας ενός έτους και αφορά αόριστη παράδοση-αόριστη ποσότητα (IDIQ), ενώ προβλέπονται και προαιρέσεις τεσσάρων ετών συνολικής μέγιστης αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο συμβόλαιο περιλαμβάνονται τα αεροσκάφη, ο εξοπλισμός εδάφους, ανταλλακτικά, συλλογές συντήρησης και επισκευής και υπηρεσίες εκπαίδευσης. Οι πρώτες παραδόσεις είναι αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων και τα σχετικά κεφάλαια έχουν ήδη αποδεσμευθεί.

Το Puma AE εκτοξεύεται με το χέρι και προσγειώνεται σχεδόν κάθετα τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό και είναι εξοπλισμένο με ένα αδιάβροχο πακέτο αισθητήρων ημέρας και νύχτας ικανό για αναγνώριση πεδίου υψηλής μάλιστα ευκρίνειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να ελεγχθεί από φορητό υπολογιστή και μάλιστα την ίδια μονάδα που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και των Raven UAV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.