ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρότυπο ειδικών αστυνομικών επιχείρησεων κατά διαδηλωτών

Πρότυπο ειδικών αστυνομικών επιχείρησεων κατά διαδηλωτών

Με μια σύντομη, αναίμακτη αλλά συνάμα δυναμική επιχείρηση οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας…

Με μια σύντομη, αναίμακτη αλλά συνάμα δυναμική επιχείρηση εκκένωσαν χθες οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις το αμφιθέατρο «Τουργκό» της Σορβόννης, το οποίο είχε καταλάβει παράνομα και καταχρηστικά ομάδα 200 διαδηλωτών.

Συγκεκριμένα, περίπου στις μια το μεσημέρι της Παρασκευής, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας εισέβαλαν στο αμφιθέατρο και «συνόδευσαν» τους καταληψίες εκτός κτιρίου, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Οι καταληψίες, ουδείς από τους οποίους συνελήφθη, δήλωσαν ότι η πράξη τους είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και δεν αποσκοπούσε σε πρόκληση υλικών ζημιών ή σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι συνήθως σκληροτράχηλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας (CRS) τήρησαν με ευλάβεια τις σαφείς εντολές για αποφυγή της χρήσης βίας κατά των φοιτητών.

Η ομάδα των καταληψιών τόνισε, πριν εγκαταλείψει το αμφιθέατρο «Τουργκό», ότι η κατάληψη της Σορβόννης δεν είναι παρά η αρχή δυναμικών κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλωτές, που μετείχαν νωρίτερα σε μεγάλο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, διαμαρτύρονται κατά των μεταρρυθμιστικών σχεδίων της υπουργού Ανωτάτης Παιδείας, Βαλερί Πεκρές, για τα ερευνητικά ιδρύματα, εξήλθαν του αμφιθεάτρου φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Είμαστε σπίτι μας! Θα ξανάρθουμε!».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα αιτήματά τους ήταν και η συμπαράσταση στο γαλλικό νησί της Γουαδελούπης στην Καραϊβική, που μαστίζεται από κύμα φτώχιας λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Οποιαδήποτε σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα δεν μπορεί παρά να προκαλεί μελαγχολία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.