ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο SEAL που σκότωσε τον Μπίν Λάντεν έμεινε χωρίς…σύνταξη

Ο SEAL που σκότωσε τον Μπίν Λάντεν έμεινε χωρίς…σύνταξη

Τις δυσκολίες της ζωής μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στην επίλεκτη ομάδα βατραχανθρώπων SEAL TEAM SIX, ανέφερε σε δημόσια συνέντευξή του ο βατραχάνθρωπος που ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον αρχιτρομοκράτη Οσάμα Μπίν Λάντεν, προκαλώντας σάλο για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των βετεράνων που αποστρατεύονται και ουσιαστικά εγκαταλείπονται στην τύχη τους..

Ο πρώην βατραχάνθρωπος σε συνέντευξη του στο γνωστό περιοδικό Esquire με τίτλο «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπίν Λάντεν τη.. πάτησε», ανέφερε ότι μετά την αποστρατεία του το Σεπτέμβριο του 2012 έχασε κυριολεκτικά μέσα σε μια..νύχτα, τα προνόμια υγειονομικής κάλυψης και συνταξιοδότησης από το αμερικανικό Ναυτικό.

Τώρα θα πρέπει να περιμένει σε λίστα αναμονής για μήνες, ώστε να περάσει από υγειονομική επιτροπή που θα εγκρίνει κατά πόσον δικαιούται αναπηρική σύνταξη λόγω αναπηρίας από τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας.

Ο ίδιος με πικρία ανέφερε ότι επιβίωσε από την τελευταία (διάσημη) αποστολή του και για το λόγο αυτό, το γιόρτασε όπως είθισται με 30 συναδέλφους του που τον αποχαιρέτησαν με τον τρόπο αυτό προτού αποστρατευτεί έπειτα από ευδόκιμη υπηρεσία 20 ετών. Ανυποψίαστος για τι θα ακολουθούσε..

Ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε λίγο αργότερα, ότι το ίδιο μόλις βράδυ της ημέρας που αποστρατεύτηκε, διακόπηκε αυτομάτως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για αυτόν και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς καμία άλλη εξήγηση.

Το κέντρο διερεύνησης καταγγελιών CIR στο οποίο αναφέρθηκε η περίπτωση αυτή, γνωστοποίησε ότι η περίπτωση του πρώην βατραχανθρώπου, θα πρέπει να περιμένει μαζί με άλλες 820.000 περιπτώσεις βετεράνων, οι οποίοι επίσης διεκδικούν συνταξιοδοτικές αποδοχές λόγω κάποιας μορφής αναπηρίας.

Ακόμη και οι υπάλληλοι που κατέγραψαν την περίπτωση του πρώην SEAL, ήταν δύσκολο να πιστέψουν ότι αυτό ήταν το “ευχαριστώ” της αμερικανικής κυβέρνησης σε ένα βετεράνο με όσα πρόσφερε ο συγκεκριμένος, ενώ κατήγγειλαν σε τηλεοπτική εκπομπή του NBC, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι βετεράνοι των αμερικανικών ΕΔ για την επιβίωση τους, αφού αποστρατευτούν από την ενεργό υπηρεσία.

Έτσι λοιπόν στην περίπτωση ενός επίλεκτου βατραχανθρώπου SEAL με 20ετή προϋπηρεσία – με όσα αυτή συμπεριλαμβάνει- , αναφέρεται ότι αυτός δικαιούται στην καλύτερη των περιπτώσεων (αν σταθεί τυχερός) μόνο 2.197 $ το μήνα.

Ποσό που μπορεί να ακούγεται ίσως ικανοποιητικό στην Ελλάδα αλλά στις ΗΠΑ αναλογεί σε ένα υπαξιωματικό που υπηρέτησε ως μέλος μουσικής μπάντας του Ναυτικού..

Για τη περίπτωση δε του συγκεκριμένου SEAL που σκότωσε τον Μπίν Λάντεν δεν προβλέπεται να λάβει συνταξιοδοτικά δικαιώματα αφού αποχωρήσει και αυτή ακριβώς η είδηση λόγω της προβολής που έλαβε από την εκπομπή του NBC προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.