ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αεροκίνητες επιχειρήσεις στο Ισραήλ

Αεροκίνητες επιχειρήσεις στο Ισραήλ

Μεσαίας κλίμακας άσκηση με τη συμμετοχή της νεότερης μονάδας επίλεκτου Πεζικού του ισραηλινού Στρατού, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ελικόπτερα Blackhawk στο Ισραήλ.

Πρόκειται για τη Ταξιαρχία Kfir η οποία συγκροτήθηκε ειδικά για μάχες σε κατοικημένες περιοχές το 2005.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε περιλάμβανε εκκένωση τραυματιών, κατεύθυνση βολών πυροβολικού, εκκαθάριση οικημάτων και άλλα ειδικά αντικείμενα σε συνεργασία με μονάδες Πυροβολικού του Ισραηλινού Στρατού και ελικοπτέρων της IAF.

Η άσκηση χαρακτηρίζεται ως η πλέον πολύπλοκη και διήρκησε 5 ημέρες στο βόρειο Ισραήλ, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικείωση διαδικασιών των χειριστών σε ελικόπτερα και των μονάδων πεζικού της Ταξιαρχίας, οι οποίοι προβλέπεται ότι θα συνεργαστούν στενά κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.

Ανώτεροι αξιωματικοί χαρακτήρισαν πολύ σημαντική αυτού του είδους την άσκηση καθώς οι πεζικάριοι εξοικειώθηκαν ακόμη και με τις πιο μικρές λεπτομέρειες σε ότι αφορά επιχειρήσεις αεροκίνησης με ελικόπτερα Blackhawk και στην επικοινωνία με τους χειριστές σε φάσεις επιβίβασης και αποβίβασης.

Η στενή συνεργασία κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη μεταξύ μονάδων ελικοπτέρων και αερομεταφερόμενων στρατευμάτων καθώς απαιτείται να γνωρίζουν ο ένας το τρόπο δράσης και τους περιορισμούς του άλλου ενώ επιτυγχάνεται εξοικείωση μεταξύ των στελεχών καθώς είναι σημαντικό οι πιλότοι να ξέρουν τους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν στη μάχη.

Κάτι ανάλογο φυσικά δεν συμβαίνει δυστυχώς στις ελληνικές ΕΔ καθώς με δεδομένη την καθυστέρηση ένταξης σε υπηρεσία των NH-90, δεν δύναται να υποστηριχτούν με αξιώσεις μονάδες ταχείας αντίδρασης όπως η 71η Α/Μ ΤΑΞ, η οποία συγκροτήθηκε ειδικά για επιχειρήσεις κάθετου ελιγμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.