ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκατοντάδες Βρετανοί αλεξιπτωτιστές στους ουρανούς της Ουκρανίας – Εκτέλεση άλματος και ρίψη εφοδίων (βίντεο)

Εκατοντάδες Βρετανοί αλεξιπτωτιστές στους ουρανούς της Ουκρανίας – Εκτέλεση άλματος και ρίψη εφοδίων (βίντεο)

Πετώντας κατευθείαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, 250 αλεξιπτωτιστές από την 16ης βρετανικής Ταξιαρχίας Εναερίας Εφόδου έπεσαν στο Ternivsky, όπου βρίσκονταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες.

Η δύναμη απογειώθηκε με μεταγωγικά C-130J της 47ης Μοίρας από την έδρα της στο Brize Norton και κάλυψε την απόσταση ως το εκπαιδευτικό κέντρο Ternivsky στην Ουκρανία πετώντας για πάνω από 10 ώρες και αφού ανεφοδιάστηκε εν πτήσει από αεροσκάφη Voyager της RAF (Airbus A330 MRTT).

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας στις 23 Σεπτεμβρίου. Άλμα εξετέλεσε προσωπικό διαφόρων μονάδων της 16ης Ταξιαρχίας Εναερίας Εφόδου από τα συντάγματα Βασιλικού Μηχανικού, Βασιλικό Έφιππο Πυροβολικό, Βασιλικούς Διαβιβαστές, Το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών, το Βασιλικό Σώμα Ανεφοδιασμού και τους Βασιλικούς Τεχνίτες του Μηχανικού.

Με την άφιξή τους στην Ουκρανία οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν άμεσα άλμα με πλήρη εξοπλισμό ενώ τα αεροσκάφη έκαναν ρίψη 8 τόνων εφοδίων καθώς και οχημάτων για την υποστήριξη των αλεξιπτωτιστών προτού επιστρέψουν στη βάση τους.

Κάθε αλεξιπτωτιστής έφερε ατομικό φόρτο βάρους 36 κιλών που αύξανε τον βαθμό καθόδου του από τα μόλις 180 μέτρα (600 πόδια) ύψους που εκτέλεσαν το άλμα δίνοντάς τους 30 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσουν στο έδαφος:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η προσγείωση ήταν κάπως σκληρή αλλά είμαστε όλοι οκ”, δηλώνουν αλεξιπτωτιστές του 7ου PARA RHA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.