ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζιχατ Γιαϊτζί: «Η Ελλάδα απειλεί πως θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της Γαλλίας εναντίον της Τουρκίας»

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα οι δηλώσεις του Τζιχατ Γιαϊτζί που κάνει λόγο για «Μεγάλη Ιδέα» της Ελλάδας

Τζιχατ Γιαϊτζί: «Η Ελλάδα απειλεί πως θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της Γαλλίας εναντίον της Τουρκίας»

Η τουρκική εφημερίδα Milli Gazete, φιλοξενεί συνέντευξη του θεωρητικού της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατου ναυάρχου Τζιχατ Γιαϊτζί, που κάνει λόγο για «πυρηνική απειλή» εξαιτίας της στρατιωτικής συμμαχίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Το πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Παρέχουν πυρηνική υποστήριξη στην Ελλάδα».

Ο Γιαϊτζί, τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, επέστησε την προσοχή της Άγκυρας στις «αμυντικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων» που έχει προχωρήσει η Ελλάδα με την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος ανέφερε με νόημα τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην βουλή πως: «στο πλευρό μας βρίσκεται η μόνη πυρηνική δύναμη της ΕΕ» εννοώντας την Γαλλία. «Απειλούν πως θα χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια εναντίον μας. Αυτό είναι διεθνές έγκλημα» υποστήριξε ο Γιαϊτζί, ερμηνεύοντας ψευδώς και προκλητικά τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού και ζητώντας από τον Ερντογάν να φέρει το θέμα στον… ΟΗΕ, καταγγέλλοντας Γαλλία και Ελλάδα.

Ο «πατέρας» του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να μην επιτρέψει την Ελλάδα να έχει λόγο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μια και -όπως υποστήριξε- οι ακτές της δεν αποτελούν κομμάτι της περιοχής. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του η χώρα μας δεν θα πρέπει να θεωρείται νησιωτική, όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και η Ιαπωνία, με τη θαλάσσια δικαιοδοσία της να ξεκινάει από τα ηπειρωτικά και όχι από τα νησιά δεν είναι χώρα της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας στην Milli Gazete ο Γιαϊτζί υποστήριξε πως ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ δεν επιθυμούν ισχυρή παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στηρίζοντας την Ελλάδα που επιδιώκει να αναβιώσει την «Μεγάλη Ιδέα», από την ένωση Κύπρου και Ελλάδας, κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και δημιουργία καθεστώτος Βατικανού για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, ζήτησε παράλληλα από την Άγκυρα να προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.