ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία:Κράτος συμμορία

Τουρκία:Κράτος συμμορία

Μία ευχάριστη έκπληξη υπήρξε στο ελληνικό δημοτικό σχολείο της Ίμβρου. Από δύο που ήταν οι μαθητές έγιναν ξαφνικά τέσσερις.

Όχι ότι γέμισε ζωή το σχολείο αυτό αλλά το ότι διπλασιάστηκαν οι μαθητές είναι ευχάριστο.

Μια οικογένεια ομοεθνών μας που ζούσε στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε να μετ εγκατασταθεί στην Ίμβρο και έτσι έγραψε τα δύο της παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι στο ελληνικό σχολείο των Αγίων Θεοδώρων που ήταν κλειστό από το 1964.

Έτσι εκτός από τον Δημήτρη της 1ης τάξης και τον Αλέξη της 4ης, θα υπάρχουν ακόμη ένας μαθητής στην 1η και ένας ακόμη στην 2α.

Πριν αυτά τα δύο παιδιά φοιτούσαν στο Ελληνικό Ζάππειο σχολείο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Άννα Κουτσομάλη – ιδρύτρια του δημοτικού στην Ίμβρο, σε δηλώσεις της στα ελληνικά ΜΜΕ ανέφερε:

«Τα τέσσερα αυτά παιδιά είναι μια καλή αρχή, εύχομαι μια καλή εκπαιδευτική χρονιά. Πλέον κοιτάμε προς το μέλλον. Πλέον άνοιξε η πόρτα για την επιστροφή και άλλων ελληνικών οικογενειών της Ίμβρου. Μέρες τώρα δεν μπορώ να κοιμηθώ από τον ενθουσιασμό μου».

Να θυμίσουμε ότι η Άγκυρα είχε στείλει εποίκους στο νησί είχε δημιουργήσει φυλακές και οι ελληνικές οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ίμβρο καθώς περνούσαν εφιαλτικές στιγμές και η Αστυνομία αντί να τους προστατεύει τους έδερνε.

Τους καταπατούσαν τις περιουσίες, βίαζαν τις ομοεθνείς μας και αν τολμούσαν και πήγαιναν στην Αστυνομία εκεί τότε βίωναν τη βία σε όλο της το μεγαλείο….

Το αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες έβλεπες ολόκληρα ελληνικά χωριά να ερημώνουν και να στέκονται σαν φαντάσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.