ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Όσο είμαι εδώ αυτός ο νόμος δεν περνάει”

“Όσο είμαι εδώ αυτός ο νόμος δεν περνάει”

«Όσο είμαι πρόξενος εγώ, ο νόμος για τον διορισμό ιμάμηδων δεν θα περάσει» δηλώνει προκλητικά ο Ιλχάν Σενέρ, ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής! Αποτελεσματικές πάντως αυτή τη φορά οι πιέσεις του σε ιμάμη της Ροδόπης, που πήρε πίσω την υπογραφή του…

Σχετικό και το σημερινό θέμα με το επίκαιρο καυτό ζήτημα του διορισμού των ιμάμηδων, το ζήτημα δηλαδή που θα περάσει την άλλη εβδομάδα από την ελληνική Βουλή (και ήταν και το αντικείμενο της χτεσινής ανακοίνωσης της παράταξης πολιτών της Κομοτηνής “Σπάρτακος”) όπως διαβάζουμε στο proxeneio-stop.org.

Προ ημερών λοιπόν είχε δημοσιευθεί ένα κείμενο που το υπέγραφαν 39 ιμάμηδες της Ροδόπης και μέσω του οποίου καλούσαν τους βουλευτές να προχωρήσουν επιτέλους στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τον διορισμό τους. Το γνωστό δηλαδή και απολύτως νόμιμο και δίκαιο αίτημα, που φυσικά θα βοηθήσει και τους ανθρώπους αυτούς να απεμπλακούν από την προξενική επιρροή, δεδομένου ότι αν επιτευχθεί ο διορισμός (και συνεπώς και όλα τα συμπαρομαρτούντα, όπως μισθοδοσία, κατοχύρωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, κλπ) από το ελληνικό κράτος, θα λυθεί το έντονο βιοποριστικό τους πρόβλημα και συνεπώς δεν θα έχουν κανένα (οικονομικό τουλάχιστον) λόγο να αλληθωρίζουν προς το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Αυτό όμως το κείμενο προφανώς δεν άρεσε οπότε άρχισαν πάλι οι σχετικές πιέσεις. Και οι πιέσεις, όπως φαίνεται, δεν ήταν αυτή τη φορά τελείως ατελέσφορες (όπως ήταν π.χ. στην περίπτωση του γενναίου εκείνου ιμάμη του Σώστη), καθώς προ ολίγων ημερών ο ένας από τους 39 αυτούς ιμάμηδες, ονόματι Σαρ Χασάν Αλή από το χωριό Μικρό Πιστό του Νομού Ροδόπης, δεν…άντεξε και αποφάσισε να πάρει πίσω την υπογραφή του.

Έβγαλε λοιπόν μια ανακοίνωση (στις 26/12/2012), που την τιτλοφόρησε…«Καταγγελία» και στην οποία τα βάζει με τους… κακόβουλους εχθρούς του Προξενείου, που τον ενέπλεξαν στην εν λόγω ιστορία, χρησιμοποιώντας το όνομά του! Στο συγκεκριμένο κείμενο, που το βρήκαμε στο περιοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (και το μετέφρασε το ιστολόγιο tourkikanea), διαβάζουμε λοιπόν τα εξής:

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  

    Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την είδηση με τίτλο «Μην αφήνετε την μειονότητα στο έλεος του Προξενείου» που φέρεται να έχει δημοσιευτεί από θρησκευτικούς λειτουργούς της Ροδόπης, και διαπίστωσα πως το όνομα μου έχει χρησιμοποιηθεί.

    Επιθυμώ να δηλώσω πως καταγγέλλω τους κακόβουλους οι οποίοι εξυπηρετώντας τρίτους, θέλουν να μας φέρουν αντιμέτωπους με το Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας και το συντομότερο δυνατό θα λογαριαστώ με αυτόν τον μηχανισμό ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Ενημερώνω με σεβασμό προς την κοινή γνώμη.

    Σαρ Χασάν Αλή  (Μικρό Πιστό)

  Για την άκρως… υποθετική περίπτωση πάντως που κάποιος αμφιβάλλει για το ποιος βρίσκεται πίσω από την υπαναχώρηση του ιμάμη, το proxeneio-stop.org αποκαλύπτει ότι πολύ πρόσφατα μιλώντας προσωπικά κάπου ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ ανέφερε σχετικά με τον επικείμενο νόμο για τους ιμάμηδες το εξής εντυπωσιακό: «Για όσο θα είμαι εγώ πρόξενος εδώ, αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να περάσει»!

Θα αναρωτηθούμε για το αν τελικά θα περάσει πράγματι το δικό του (και συνεπώς όχι και ο…νόμος για τον διορισμό των ιμάμηδων) από την ελληνική Βουλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.