Σοβαρό επεισόδιο στο Δέλτα του Έβρου: Εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος – Απείλησαν Έλληνες ψαράδες

Σοβαρό επεισόδιο στο Δέλτα του Έβρου: Εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος – Απείλησαν Έλληνες ψαράδες

Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο Δέλτα του Έβρου, δηλαδή εντός της ελληνικής επικράτειας όταν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με όπλα δύο Έλληνες ψαράδες.

Είχαμε δηλαδή εισβολή Τούρκων στρατιωτών μέσα σε ελληνικό έδαφος και έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν κατοίκους της χώρας.

Ένας από αυτούς περιέγραψε το περιστατικό μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Οι δύο ψαράδες έμειναν άναυδοι όταν συνειδητοποίησαν ότι οι Τούρκοι στρατιώτες τους σημάδευαν με τις κάννες των όπλων τους, ζητώντας τους να απομακρυνθούν.

«Οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν στα 2 – 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι», αναφέρει ο κ. Θανάσης Καμηλάρης.

Εκφράζει δε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι υφίσταται παρενοχλήσεις μέσα στο ελληνικό κομμάτι του ποταμού!

Οι Τούρκοι στρατιώτες, ήταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος. «Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες. Και με το που μας είδαν, βγήκαν έξω και μας σημάδευαν», περιγράφει ο κ. Καμηλάρης.

Μια προσεκτική ματιά στον χάρτη του Δέλτα του Έβρου δείχνει πως το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ανήκει στην Ελλάδα και μάλιστα αποτελεί Εθνικό Πάρκο το οποίο δέχεται επισκέψεις χιλιάδων τουριστών και επιστημόνων καθώς πρόκειται για έναν ανυπολόγιστης αξίας υδροβιότοπο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία των αρχών. Οι συνεχείς περιπολίες της 12 Μεραρχίας με τα πλωτά έχει κάνει τους Τούρκους να περιορίσουν αυτές τις παρενοχλήσεις.

Η εισβολή αυτή προφανώς έγινε στα πλαίσια άσκησης των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων οι οποίες «τσεκάρουν» τα ελληνικά περίπλα στην περιοχή.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν το περιστατικό, λέγοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα την ώρα που άλλαζαν βάρδια τα περίπολα με τα πλωτά.

Η Άγκυρα τώρα που έχει «στριμωχτεί» (αναγκαστικά) από τις ΗΠΑ για το ζήτημα των S-400 που τουλάχιστον προς ώρας οδηγεί στην αποπομπή της από τα F-35, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε μια δημιουργία κρίσης με την Ελλάδα, κάτι που το φοβούνται πάρα πολύ στην Αθήνα.

Οι εξελίξεις στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις αφορούν άμεσα την Αθήνα καθώς μια ελληνοτουρκική κρίση την συγκεκριμένη στιγμή θα άλλαζε ολοκληρωτικά την δυσμενή για την Άγκυρα, πολιτική ατζέντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.