ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Άγκυρα επιβαρύνει το κλίμα με νέα σενάρια περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα

Η Άγκυρα επιβαρύνει το κλίμα με νέα σενάρια περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα

Ψηλά στην ατζέντα συντηρεί η Άγκυρα τα σενάρια περί ύπαρξης στην Ελλάδα «στρατοπέδων εκπαίδευσης Κούρδων τρομοκρατών», ενώ το θέμα, μέσω δημοσιευμάτων των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, συνδέεται με τη σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Μαρτίου, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη γείτονα.

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι έθεσε το θέμα στον κ. Σαμαρά στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Κατάρ, κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά η Αθήνα, ο κ. Ερντογάν εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aksam, έτοιμος να επιδώσει στον Ελληνα πρωθυπουργό φάκελο που ετοίμασε η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για την εκπαίδευση Κούρδων τρομοκρατών στη χώρα μας. Για άλλη μια φορά γίνεται αναφορά σε «στρατόπεδα» στο Λαύριο, στην Κινέττα και σε Ωρωπό και Δήλεσι, ενώ επισημαίνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός θα ζητήσει πιο αποφασιστικές κινήσεις από την Αθήνα στα αιτήματα έκδοσης που υποβάλλει η Αγκυρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Αθήνα έχει ήδη εκφράσει την ενόχλησή της για τον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύεται και παρουσιάζεται το θέμα και, εφόσον τεθεί τέτοιο ζήτημα, η κατάλληλη απάντηση θα δοθεί, καθώς για την Ελλάδα είναι ξεκάθαρη η καταδίκη της τρομοκρατίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ερντογάν τα έχει βάλει με όλη την Ευρώπη, την οποία εγκαλεί και στην οποία επιρρίπτει ευθύνες για ανοχή, τουλάχιστον, της τρομοκρατίας, επιλέγοντας να αγνοεί το νομικό και αξιακό της σύστημα.

Πέραν του θέματος αυτού, ο Τούρκος πρωθυπουργός εμφανίζεται έτοιμος να θέσει στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και πάλι ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη και αναγνώρισης δικαιωμάτων της στη βάση αμοιβαιότητας με την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία. Τέλος, η Αγκυρα εμφανίζεται να επιμένει στο ζήτημα κατασκευής τεμένους στην Αθήνα.

 Μάλιστα, το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο παρουσιάζεται έτοιμο να προκηρύξει ακόμα και αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για το πώς θα είναι το τζαμί που θα φτιαχτεί στην Αθήνα.

 Όλα αυτά τη στιγμή που η ελληνική πλευρά, όπως προ ημερών δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, στη Βουλή, έχει απορρίψει οποιαδήποτε τουρκική βοήθεια ή εμπλοκή. Η σχετική συζήτηση, πάντως, πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Τουρκία μετά την προσφορά του κ. Ερντογάν στη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά στο Κατάρ να αναλάβει η Αγκυρα τα έξοδα για την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα.

Με την ανάδειξη και συντήρηση των συγκεκριμένων θεμάτων, πάντως, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σκιαγραφούν ένα όχι και τόσο θετικό κλίμα για την επικείμενη σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.