ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε.Αποστολάκης: «Δεν υπάρχει διαφωνία ως προς τη συμφωνία αλλά ως προς το πότε πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία»

Ε.Αποστολάκης: «Δεν υπάρχει διαφωνία ως προς τη συμφωνία αλλά ως προς το πότε πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία»

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης εξέφρασε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, την άποψη ότι η έγκριση της Βουλής στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ θα πρέπει να καθυστερήσει έως ότου η Αθήνα λάβει πιο χειροπιαστή στήριξη από την Ουάσινγκτον έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

«Η συμφωνία αυτή δεν είναι τίποτα καινούργιο. Απλά είναι ένα νοικοκύρεμα. Εντάξαμε μέσα στην συμφωνία όλες τις άλλες διαδικασίες και συνεργασίες που έχουμε με τους Αμερικάνους. Για τους Αμερικανούς είναι μία πολύ σοβαρή διευκόλυνση. Πριν κλείσει αυτή τη διαδικασία θα είναι σημαντικό να γίνουν κουβέντες για να έχουμε μία στήριξη», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος διαπραγματεύθηκε στον μεγαλύτερο βαθμό την συγκεκριμένη συμφωνία.

«Δεν υπάρχει διαφωνία ως προς τη συμφωνία αλλά ως προς το πότε πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία», ανέφερε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Αναφορικά με την σύγκριση του τομέα Άμυνας της Τουρκίας με εκείνον της Ελλάδας ο Ευάγγελος Αποστοκάλης εξήγησε ότι «η Τουρκία έχει κάνει μία παρά πολύ καλή δουλειά και έχει αναπτύξει την εγχώρια βιομηχανία. Έχει μία υποστήριξη στο τμήμα των ενόπλων δυνάμεων. Για λόγους που όλοι ξέρετε εμείς έχουμε μείνει πίσω. Εμείς περάσαμε μία οικονομική δυσκολία. Δεν δώσαμε τα λεφτά που έπρεπε εκεί που έπρεπε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα τόνισε ότι τα μεγέθη Ελλάδας-Τουρκίας δεν συγκρίνονται. «Αν συγκρίνεις την κατάσταση με τα μεγέθη δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος. Στις πολεμικές αντιπαραθέσεις δεν μετράνε τα μεγέθη αλλά πολλοί συντελεστές. Η Τουρκία έχει αρκετά προβλήματα με τον στρατό της. Τα μεγέθη τα έχει αλλά έχει πολλά προβλήματα. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Εμείς δεν είμαστε βόλτα στο πάρκο και δεν ξέρουμε αν θα τους βγει το παιχνίδι κόντρα σε εμάς. Δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν», είπε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.