ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επεισόδιο Στρογγύλης: Μέτρησαν χρόνους αντίδρασης της φρουράς και των ενισχύσεων οι Τούρκοι και…

Επεισόδιο Στρογγύλης: Μέτρησαν χρόνους αντίδρασης της φρουράς και των ενισχύσεων οι Τούρκοι και…

Μόνο προβληματισμό για το ελληνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στο Αιγαίο, μπορεί να προκαλέσει το σημερινό συμβάν στη νήσο Στρογγύλη, όπου παράνομοι μετανάστες πέρασαν απλά στην ελληνική ακτή όπου και αποβιβάστηκαν χωρίς την παραμικρή δυσκολία.

Το γεγονός που συνέβη στις 8 το πρωί σήμερα, επιχειρήθηκε να κρατηθεί κρυφό από το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο περιορίστηκε μόνο να πει ότι «σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τους αλλοδαπούς για να τους μεταφέρει στο Καστελόριζο», με τη διαφορά ότι δεν ανέφερε ότι πρώτα αυτοί είχαν αποβιβαστεί στο νησί.

Μετά την καθυστερημένη εμφάνιση του περιπολικού του ΛΣ. τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής που βρίσκονταν στο σημείο είτε επιχείρησαν να «διασώσουν» τους αλλοδαπούς από την ακτή!) είτε να παρεμποδίσουν το σκάφος του ΛΣ λέγοντας πως βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Και στην μια και στην άλλη περίπτωση η στόχευση των Τούρκων ήταν διττή: Αφενός να αμφισβητούσουν για ακόμη μια φορά την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και αφετέρου να μετρήσουν χρόνους αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛΣ αναφορικά με το πόσο γρήγορα θα αντιληφθούν μια καταδρομική κίνηση στην περιοχή.

Οι αλλοδαποί, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με πρόσφυγες, επιλέχτηκαν ειδικά για την ειδική αυτή επιχείρηση από την τουρκική Ακτοφυλακή προκειμένου να εκτελέσουν αυτό το σενάριο.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι παρά την περίφημη και γνωστή παγκοσμίως «ψυχραιμία» που επιδεικνύει η Αθήνα το σύστημα ασφάλειας σε όλο το ανατολικό αιγαίο καταρρέει κυριολεκτικά, είτε πρόκειται για τις αποβάσεις των λαθραίων μεταναστών είτε για τις συνεχείς προκλήσεις του τουρκικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη διαφορά ότι το σημερινό συμβάν εξελίχθηκε στην «διακεκαυμένη» ζώνη του Καστελόριζου, όπου ο Τούρκοι αρνούνται κάθετα και απόλυτα το οποιοδήποτε δικαίωμα να συνιστά ΑΟΖ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.