ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άποψη και για το ενεργειακό στη Μεσόγειο έχουν οι Τούρκοι

Άποψη και για το ενεργειακό στη Μεσόγειο έχουν οι Τούρκοι

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατσάν σε συνέντευξη Τύπου, μετά από σύνοδο για την πολιτική της ΕΕ, στη μικρή πόλη Σααρισέλκα της Λαπωνίας, υποστήριξε, ότι ηΤουρκία επιμένει πως οι τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα να πάρουν μερίδιο από τις ενεργειακές πηγές της Μεσογείου. 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, είπε ακόμα πως δεν συμφωνεί «με την απόφαση του Eurogroup για τις ελληνοκυπριακές τράπεζες» και «βρίσκει απαράδεκτη τη μέθοδο δανεισμού που περιέχει ως εγγύηση τις φυσικές πηγές της Ανατολική Μεσογείου», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anatolia.

Ο Μπαμπατσάν σε ανεπίσημη σύνοδο της ΕΕ στην οποία εξετάστηκε το μέλλον της Ένωσης επισήμανε πως η λύση που επιλέχτηκε για την Κύπρο δεν θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. «Άλλωστε οι ενεργειακές πηγές γύρω από τη νήσο δεν ανήκουν αποκλειστικά στους ελληνοκύπριους, αλλά σε όλους του κατοίκους του νησιού, βάσει του διεθνούς νόμου».

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Νταβούτογλου, έχει ήδη προειδοποιήσει από τις 23 Μαρτίου, πως «το σχέδιο για τους ελληνοκύπριους δημιουργεί κινδύνους να ξεσπάσει νέα κρίση στην περιοχή. Επειδή με αυτή την κίνηση αγνοούνται τα ίδια δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες από τους τουρκοκύπριους.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει την περιοχή και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στη Μεσόγειο, και βάσει αυτού του δεδομένου Τούρκοι και τουρκοκύπριοι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την Ελλάδα και τους ελληνοκύπριους».

Η τουρκική ανακοίνωση καταλήγει: «Ο μόνος τρόπος άντλησης των φυσικών πηγών ενέργειας, είναι να επιτευχθεί συμφωνία υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και να δοθεί συγκατάθεση και από τους τουρκοκύπριους». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.