ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θυμήθηκε την «σφαγή» στην Τριπολιτσά στην μεγάλη ελληνική νίκη και απειλεί: «Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ»! (φωτό)

Σκοτώθηκαν 35.000 Τούρκοι και Αλβανοί σύμμαχοί τους και εδραιώθηκε η Επανάσταση του 1821

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θυμήθηκε την «σφαγή» στην Τριπολιτσά στην μεγάλη ελληνική νίκη και απειλεί: «Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ»!  (φωτό)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε μέχρι και την άλωση της Τριπολιτσάς το 1821 και τον θάνατο 35.000 Τουρκαλβανών για να ενισχύσει την ανθελληνική ρητορική του με ένα εμπρηστικό tweet με αφορμή την σημερινή επέτειο της Απελευθέρωση της Τρίπολης.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Το ερώτημα είναι «Πού το πάει». Γιατί αν κάποιοι δεν δικαιούνται δια να ομιλούν για σφαγές είναι βέβαια οι Τούρκοι, είτε ως Τούρκοι είτε ως Οθωμανοί. Για τις σφαγές της Επανάστασης, ούτε λόγος. Από την σφαγή της Χίου, των Μεσολογγιτών κλπ. δεν υπάρχει τέλος.

Από τις προεπαναστατικές σφαγές ούτε λόγος. Για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τις επί τριήμερο σφαγές, καμία αναφορά.

Για τον σύγχρονη σφαγή του Ποντιακού Ελληνισμού, ούτε λόγος, επίσης. Για να μην πιάσουμε Αρμένιους, Ασσύρριους, κλπ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη μάχη «δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι και Αλβανοί αδερφοί μας, καθώς και Εβραίοι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συνέχισε τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα από το βήμα της συνέλευσης κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», δειχνοντας μάλιστα φωτογραφίες από νεκρά προσφυγόπουλα.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έμειναν αναπάντητες από την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα επέλεξε να κρατήσει μια ψύχραιμη στάση. «Την καλούμε να επανέλθει στον χώρο της λογικής» δήλωσε συγκεκριμένα για την Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Απαντώντας στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί ελληνικής δήθεν επιθετικής συμπεριφοράς, ο κ.Δένδιας τόνισε τα εξής: «Η χώρα που ευθέως απειλεί με πόλεμο, που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας».

Δείτε την ανάρτηση του Ερντογάν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.