ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Συρία: Οι ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις απορρίπτουν τον Εθνικό Συνασπισμό!

Συρία: Οι ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις απορρίπτουν τον Εθνικό Συνασπισμό!

Απορρίπτουν τον εθνικό συνασπισμό στη Συρία και τάσσονται υπέρ ενός ισλαμικού κράτους οι ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, ανάμεσά και οι Λιβά αλ-Ταουχίντ και το Μέτωπο αλ-Νόσρα, που πολεμούν στο Χαλέπι, σύμφωνα ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Εμείς οι οργανώσεις που πολεμούμε στο μέτωπο της πόλης και της επαρχίας του Χαλεπίου, ανακοινώνουμε ότι απορρίπτουμε τη συνωμοσία που συνιστά αυτό που αποκαλείται εθνικός συνασπισμός και συμφωνήσαμε ομόφωνα στην ίδρυση ενός δίκαιου ισλαμικού κράτους», τονίζεται στο βίντεο. Ανάμεσα στις 14 οργανώσεις που υπογράφουν την πρόσκληση αυτή είναι οι Λιβά αλ-Ταουχίντ, Μέτωπο αλ-Νόσρα και Κατέμπ Αχραρ Τσαμ.

Η Αλ-Νόσρα έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις κατά του καθεστώτος στη Συρία. «Απορρίπτουμε όλα τα σχέδια από το εξωτερικό, είτε είναι οι συνασπισμοί, είτε είναι τα συμβούλια (υποδηλώνοντας το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο) απ΄όπου κι αν μας επιβλήθηκαν», προστίθεται στη διακήρυξη. Στο βίντεο εμφανίζονται τριάντα άνδρες, ορισμένοι φορούν στολή παραλλαγής, καθισμένοι γύρω από ένα τραπέζι και αυτός που διαβάζει τη διακήρυξη έχει γενειάδα. Πίσω του είναι μια μαύρη ισλαμική σημαία με τη φράση «δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ» και έχει μπροστά του ένα Κοράνι.

Όταν τελείωσε την ανάγνωση της διακήρυξης, ένας άνδρας πίσω του υψώνει το Κοράνι ζητώντας «το Κοράνι να γίνει το Σύνταγμα» πριν φωνάξει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και όλη η ομάδα να επαναλάβει ύστερα από αυτόν. Πρόκειται για τις σημαντικότερες ένοπλες οργανώσεις που πολεμούν στη βόρεια Συρία, η οποία τελεί σχεδόν στο σύνολό της υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.