ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκκαθαρίστηκε ο νότος της Συρίας από τους ισλαμιστές – Νέα μεγάλη νίκη του συριακού Στρατού

Εκκαθαρίστηκε ο νότος της Συρίας από τους ισλαμιστές – Νέα μεγάλη νίκη του συριακού Στρατού

O συριακός Στρατός εκκαθάρισε και τον τελευταίο θύλακα που κατείχαν στη νότια Συρία οι ισλαμιστές ενώ παράλληλα αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο ανατολικό τμήμα της Συρίας εναντίον άλλου θύλακα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

Ο συριακος Στρατός μπήκε θριαμβευτικά στην Τλουλ ας Σάφα, το ύστατο προπύργιό της στο νότιο τμήμα της χώρας, ανάμεσα στις επαρχίες της Δαμασκού και της Σουέιντας, έπειτα από εντατικούς βομβαρδισμούς του συριακού πυροβολικού

Η συριακή κυβέρνηση ελέγχει πλέον την περιοχή, μετά την απόσυρση των ισλαμιστών προς τα ανατολικά, στην Μπαντίγια (στην έρημο), όταν 700 ως 1.000

Στις συγκρούσεις από τα τέλη του Ιουλίου στην περιοχή αυτή σκοτώθηκαν 245 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές και 425 ισλαμιστές.

Αυτή η νέα ήττα του ISIS καταγράφηκε λιγότερες από δέκα ημέρες μετά την απελευθέρωση από τον συριακό στρατό 17 ομήρων Δρούζων, οι οποίοι είχαν απαχθεί την 25η Ιουλίου από τους ισλαμιστές στη νότια επαρχία Σουέιντα.

Παράλληλα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, το ΙΚ υπέστη το Σάββατο έναν καταιγισμό αεροπορικών επιδρομών από τον διεθνή συνασπισμό υπό αμερικανική διοίκηση, αλλά υπήρξαν πολλοί άμαχοι νεκροί.

με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 43 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την Τρίτη, τουλάχιστον 38 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους συγγενείς των μαχητών του ΙΚ, ανάμεσά τους 13 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού στη Σάφα, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την έναρξη της επιχείρησης, τον Σεπτέμβριο, 234 άμαχοι, ανάμεσά τους 82 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στα πλήγματα του συνασπισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.