ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κόλαση» στη Συρία: Η ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε μαζικά θέσεις των Ιρανών al Quds στην Δαμασκό (φωτό, βίντεο)

«Κόλαση» στη Συρία: Η ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε μαζικά θέσεις των Ιρανών al Quds στην Δαμασκό (φωτό, βίντεο)

Mαζικούς βομβαρδισμούς στα περίχωρα της Δαμασκού εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα η ισραηλινή Αεροπορία κτυπώντας μια σειρά από στόχους στο συριακό έδαφος.

Η επίθεση έλαβε χώρας στις 1:05 σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, τα ισραηλινά μαχητικά εντοπίστηκαν στην αρχή στην περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν από όπου και εκτόξευσαν πυραύλους προς την κατεύθυνση της Al-Kisweh.

Ο συριακός Στρατός ενεργοποίησε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αλλά δεν στάθηκε ικανός να αναχαιτίσει όλους τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στην περιοχή της Δαμασκού.

Ο εκπρόσωπος της IDF (Israeli Defense Forces) επιβεβαίωσε τα αεροπορικά πλήγματα λέγοντας πως επρόκειτο για κτυπήματα κατά θέσεων Ιρανών Quds που δρουν στην Συρία.

Οι Ιρανοί Quds είναι μια επίλεκτη παραστρατιωτική δύναμη που δρα στο εξωτερικό για λογαριασμό της Τεχεράνης και υποστηρίζεται από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης στελέχη των οποίων εκτελούν με αυτό τον τρόπο επιχειρησιακές αποστολές σε «θερμά» μέτωπα για να αποκτήσουν πολεμική εμπειρία.

H επίθεση έγινε ως αντίποινα για το κτύπημα με ρουκέτες από τις ιρανικές θέσεις κατά του ισραηλινού όρους Χερμόν.

Οι Σύροι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν 30 ισραηλινούς πυραύλους και κατευθυνόμενες βόμβες χρησιμοποιώντας το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Buk Pantsir και αυτό το επιβεβαιώνει και το ρωσικό Επιτελείο.

https://twitter.com/maytham956/status/1087142043082805249

https://twitter.com/BeholdIsrael/status/1087131499810349056

https://twitter.com/HarbiehNadie/status/1087138690227417089

https://twitter.com/zaidbenjamin/status/1087143617288855554


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.