ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκεχειρία στο Κασμίρ

Εκεχειρία στο Κασμίρ

Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας και του Πακιστάν για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή που έχει οδηγήσει στο θάνατο 5 στρατιωτών τριών Πακιστάνών και δύο Ινδών τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Κασμίρ.

«Μία συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο γενικών διοικητών των στρατιωτικών επιχειρήσεων για μία αποκλιμάκωση της κατάστασης κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, της ντε φάκτο μεθοριακής γραμμής ανάμεσα στα δύο μέρη της διαφιλονικούμενης εδαφικής περιοχής”, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Τζαγκντίπ Νταχίγια.

“Οι δύο γενικοί διοικητές, ο στρατηγός Βίνοντ Μπαθία για την Ινδία και ο στρατηγός Άσφχακ Ναντίμ για το Πακιστάν, συνομίλησαν από τις 10:00, τοπική ώρα για 10 λεπτά”, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

“Ο Πακιστανός γενικός διοικητής δήλωσε πως έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να μην παραβιάζεται η εκεχειρία” από την πακιστανική πλευρά, ενημέρωσε ο Νταχίγια, σημειώνοντας πως και τα ινδικά στρατεύματα που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων δεν πρόκειται να παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός.

“Εμείς πάντοτε τηρούσαμε την εκεχειρία και απλώς απαντήσαμε”, σημείωσε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.