ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΕ: Σε εφαρμογή η επιχείρηση «IRINI» στη Λιβύη – Σκοπός η μόνιμη κατάπαυση πυρός

ΕΕ: Σε εφαρμογή η επιχείρηση «IRINI» στη Λιβύη – Σκοπός η μόνιμη κατάπαυση πυρός

Σε λειτουργία τέθηκε το σχέδιο «IRINI» (Ειρήνη) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σκοπός είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μόνιμη κατάπαυση πυρός και να διασφαλιστεί η ειρήνη, στη χώρα.

Η επιχείριση είναι «αποτέλεσμα της δέσμευσης που ανέλαβαν οι ηγέτες της ΕΕ στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη λήψη επειγόντων και συγκεκριμένων μέτρων για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη».

«Προκειμένου η Λιβύη να επανέλθει στη σταθερότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί και να βοηθήσει τους Λίβυους να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός», ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από αέρος, από θαλάσσης και δορυφορικά η επιχείρηση στη Λιβύη

Για τον σκοπό αυτό, η επιχείρηση IRINI θα αναπτύξει αέρια, θαλάσσια και δορυφορικά μέσα ώστε να διασφαλίσει ενεργά την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στα ανοικτά Ποτων ακτών της Λιβύης στη Μεσόγειο, παράλληλα με ορισμένα άλλα καθήκοντα.

Ο ύπατος αντιπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Τζουζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι «το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ για τη Λιβύη πρέπει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά. Αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Με την επιχείρηση αυτή, η ΕΕ θα αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έναρξη της επιχείρησης IRINI στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η ΕΕ δεσμεύεται να στηρίξει τη διαδικασία του Βερολίνου, να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στη Λιβύη και να φέρει την ειρήνη στον τοπικό πληθυσμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.