Σημαντική νίκη για τον LNA: Ανακατέλαβε την πόλη Al-Asaba – Οι δυνάμεις του Χ.Χάφταρ προωθούνται στην Γκαριάν

Σημαντική νίκη για τον LNA: Ανακατέλαβε την πόλη Al-Asaba – Οι δυνάμεις του Χ.Χάφταρ προωθούνται στην Γκαριάν

Πρώτη νίκη μετά από αρκετούς μήνες πέτυχε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ καθώς οι δυναμεις του ανέκτησαν την πόλη Al-Asaba στο Δυτικό Όρος μετά από μια σύντομη μάχη με τις δυνάμεις της υποστηριζόμενης από την Τουρκία Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Αν και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, οι αναφορές από τους επί τόπου ακτιβιστές του LNA έδειξαν ότι η πόλη έχει εκκαθαριστεί, προσθέτοντας ότι ετοιμάζονται να επιτεθούν στην πόλη Γκαριάν.

Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη κατέλαβαν την Αλ-Άσαμπα στις 21 Μαΐου κατά τη διάρκεια μιας μαζικής επίθεσης στις θέσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την κατάληψη από τον GNA της στρατηγικής αεροπορικής βάσης Al-Watiyah, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκτοτε, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης επιτίθεται, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει το έδαφος που έχασε από τις δυνάμεις του GNA τις τελευταίες 90 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.