ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λιβύη: Οι Τούρκοι ανακατέλαβαν πλήρως το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Λιβύη: Οι Τούρκοι ανακατέλαβαν πλήρως το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Ανακατέλαβαν πλήρως το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης οι τουρκικές δυνάμεις σε συνεργασία με τους δυνάμεις των φιλότρουκων του GNA, στην εκκαθαριστική επιχείρηση που είχαν εξαπολύσει όπως σας είχαμε ενημερώσει από νωρίς σήμερα το πρωί.

Σε βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φιλότουρκοι πανηγυρίζουν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης το οποίο έθεσαν υπό τον έλεγχό τους.

Οι φιλότουρκοι του GNA που διαθέτουν στις γραμμές τους δέκα χιλιάδες Τουρκμένους τζιχαντιστές (φυλετικά Τούρκοι) από την Συρία κατάφεραν να ωθήσουν τις δυνάμεις του Χαφτάρ εκτός της περιοχής του αεροδρομίου.

Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης οι φιλότουρκοι ανακοίνωσαν ότι «εκκαθράισαν» το αεροδρόμιο της Τρίπολης ενώ στην Αθήνα ακόμα αναζητούν «διπλωματικές» λύσεις…

https://twitter.com/DenizEngelhardt/status/1268265873204281344

Ο εκπρόσωπος της υποστηριζόμενης από την Τουρκία φιλότουρκης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη (GNA), συνταγματάρχης Μοχάμεντ Κανούνου, είχε ανακοινώσει από εχθές την έναρξη της επιχείρησης για «την απελευθέρωση του αεροδρομίου» στην Τρίπολη.

Ο Κανούνου ανέφερε σε δήλωσή του ότι δόθηκαν οδηγίες στις κυβερνητικές δυνάμεις του Al-Wefaq «να προχωρήσουν προς τα εμπρός και να κυνηγήσουν τα απομεινάρια της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής του Χαφτάρ που τρέπονται σε φυγή από το αεροδρόμιο της Τρίπολης».

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Al-Wefaq ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του «πέτυχαν πριν από δύο μέρες να σφίξουν τον κλοιό γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την απελευθέρωσή του και την επέκταση του κρατικού ελέγχου σε αυτό».


Την ίδια ώρα ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται στο Κάιρο όπου έχει κρίσιμες συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι για το μέλλον των επιχειρήσεων του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης», αλλά και πως θα αντιδράσει η Αίγυπτος στην τουρκική, όπως εξελίσσεται, κατοχή της Λιβύης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.