ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφγανιστάν: Επίθεση στη επαρχία Γκάζνι – Οκτώ άμαχοι νεκροί αναμεσά τους και παιδιά

Αφγανιστάν: Επίθεση στη επαρχία Γκάζνι – Οκτώ άμαχοι νεκροί αναμεσά τους και παιδιά

Νεκροί οκτώ άμαχοι — ανάμεσά τους παιδιά — και άλλοι επτά τραυματίες από όλμο που έπεσε σε δρόμο στην πόλη Γκάζνι, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας του Αφγανιστάν (νοτιοανατολικά).

Ο Ουαχιντουλά Τζουμαζάντα, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, δήλωσε ότι ο όλμος ήταν ένας από τους τρεις που ερρίφθησαν από Ταλιμπάν εναντίον της πόλης χθες. Άλλος τοπικός αξιωματούχος, ο Νασίρ Άχμαντ Φακίρι, έδωσε την ίδια εκδοχή.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Η επίθεση στην Γκάζνι σημειώθηκε την επομένη της έκρηξης βόμβας στην Καμπούλ η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της κεντρικής τράπεζας της χώρας, συμπεριλαμβανομένου γνωστού πρώην τηλεοπτικού παρουσιαστή.

Η αποστολή αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) κατέγραψε 2.115 θανάτους και 3.822 τραυματισμούς αμάχων στη χώρα από την 1η Ιανουαρίου ως την 30ή Σεπτεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποστολή του ΟΗΕ χαρακτήρισε «σοκαριστικούς» τους αριθμούς αυτούς, παρότι σηματοδοτούν μείωση των απωλειών μεταξύ των αμάχων κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.