Ο στρατός του Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση στη Γάζα – Μ.Νετανιάχου: «Αυτή είναι η αρχή – Θα τους χτυπήσουμε»

Ο στρατός του Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση στη Γάζα – Μ.Νετανιάχου: «Αυτή είναι η αρχή – Θα τους χτυπήσουμε»

Μετά από μία ακόμη νύχτα τρόμου με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να ανταλλάζουν πυρά εκατέρωθεν, το Τελ Αβίβ ετοιμάζει χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας και επίθεση κατά της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Τζόναθαν Κόρνικους ανακοίνωσε ότι το Τελ Αβίβ βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας μιας χερσαίας επιχείρησης στη λωρίδα της Γάζας.

Παρά ταύτα, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται κάποια διαταγή ώστε να ξεκινήσει η στρατιωτική επέμβαση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια των προετοιμασιών για την επέμβαση και ορισμένες οδηγίες δίδονται από το γενικό προσωπικό.

Χθες, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς ανακοίνωσε χθες το απόγευμα πως o ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις επιθέσεις στη λωρίδα της Γάζας έως ότου όλα ηρεμήσουν πλήρως.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε απειλές καθώς ορκιζόταν πως η Χαμάς θα βρεθεί αντιμέτωπη με περισσότερα αντίποινα από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Θα χτυπήσουμε [τη Χαμάς] με τρόπο που δεν έχει δει ούτε στον ύπνο της» δήλωσε ο Νετανιάχου.

Νέα νύχτα τρόμου σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Από την πλευρά της, η Χαμάς απάντησε κατά του Ισραήλ με νέο ρουκετοπόλεμο χθες το βράδυ. Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός σήμανε συναγερμό λόγω επίθεσης που γίνεται στο βόρειο τμήμα της χώρας με ρουκέτες.

Αξίζει να σημειωθεί οι ρουκέτες που εκτοξεύονταν από τη Λωρίδα της Γάζας ενεργοποιούσαν τις σειρήνες της αεράμυνας στο νότιο και στο κεντρικό Ισραήλ, κάτι που δε συνέβαινε στον βόρειο τομέα της χώρας. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό το γεωγραφικό όριο ξεπεράστηκε.

Από το βράδυ της Δευτέρας, έχουν εκτοξευθεί περίπου 1.500 ρουκέτες από την παλαιστινιακή πλευρά εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με απολογισμό του στρατού. Οι περισσότερες από τις ρουκέτες εξουδετερώθηκαν από το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα.

Με βάση τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ και ανάμεσά τους ένα παιδί έξι ετών.

Την ίδια στιγμή, βαρύ φόρο αίματος πληρώνει η λωρίδα της Γάζας από τους μαζικούς βομβαρδισμούς που δέχεται. Έχουν χάσει τη ζωή τους 67 άτομα και μεταξύ της τραγικής λίστας των θυμάτων είναι και 17 παιδιά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Η στιγμή που κτίριο 14 ορόφων στη Γάζα καταρρέει έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό

Βίντεο που δημοσίευσε ο λογαριασμός του Al Jazeera στο Twitter, δείχνει τη συγκλονιστική στιγμή που κτίριο 14 ορόφων στη Γάζα, που στέγαζε γραφεία μέσων ενημέρωσης, καταρρέει τη στιγμή που χτυπήθηκε από ισραηλινή βόμβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.