ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Bloomberg: «Το Πεντάγωνο προμηθεύει το Ισραήλ με περισσότερα πυρομαχικά και πυραύλους»

Οι ΗΠΑ παρέχουν στο Ισραήλ κάθε χρόνο στρατιωτική βοήθεια αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Bloomberg: «Το Πεντάγωνο προμηθεύει το Ισραήλ με περισσότερα πυρομαχικά και πυραύλους»

Το Bloomberg επικαλούμενο κατάλογο του εσωτερικού τμήματος Άμυνας, αναφέρει ότι το Πεντάγωνο «διεκπεραιώνει αιτήματα (του Ισραήλ) που περιλαμβάνουν περισσότερους κατευθυνόμενους πυραύλους με λέιζερ για τα πυροβόλα των ελικοπτέρων Apache, καθώς και βλήματα των 155 χιλιοστών, συσκευές νυχτερινής όρασης, πυρομαχικά bunker-buster (καταστροφείς καταφυγίων) και νέα στρατιωτικά οχήματα».

Τα είδη οπλισμού σημειώνονται σε έγγραφο που, σύμφωνα με το Bloomberg, χρονολογείται στα τέλη Οκτωβρίου και κυκλοφορεί στο Πεντάγωνο.

«Τα όπλα αποστέλλονται ήδη ή το υπουργείο Άμυνας εργάζεται για να τα διαθέσει από αποθέματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη», προσθέτει.

«Από τα τέλη Οκτωβρίου, για παράδειγμα, παραδόθηκαν και τα 36.000 φυσίγγια πυρομαχικών για πυροβόλα 30 χιλιοστών, 1.800 από τα ζητούμενα πυρομαχικά bunker-buster M141 και τουλάχιστον 3.500 συσκευές νυχτερινής όρασης, δείχνει η καταμέτρηση».

Το Bloomberg μεταδίδει ότι εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες, αλλά το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «αξιοποιεί πολλούς τρόπους – από τα εσωτερικά αποθέματα έως τα δίκτυα της αμερικανικής βιομηχανίας – για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει τα μέσα να αμυνθεί».

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων προέτρεψαν την Ουάσιγκτον να σταματήσει να παρέχει υποστήριξη στην ισραηλινή κυβέρνηση και να τερματίσει τις μεταφορές όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ παρέχουν στο Ισραήλ κάθε χρόνο στρατιωτική βοήθεια αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.