ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πύραυλοι cruise εκτοξεύθηκαν από την Κριμαία – Xτύπησαν στόχους στην βορειοδυτική Ουκρανία (βίντεο)

Τρεις πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Πύραυλοι cruise εκτοξεύθηκαν από την Κριμαία – Xτύπησαν στόχους στην βορειοδυτική Ουκρανία (βίντεο)

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην βορειοδυτική Ουκρανία, ο Βιτάλι Κοβάλ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, πώς ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε νέες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων.

Είπε ότι τρεις πύραυλοι cruise Kalibr έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, επρόκειτο για μία αποθήκη πυρομαχικών και για ένα κέντρο εκπαίδευσης μισθοφόρων.

Σε ότι αφορά τους μισθοφόρους, ακόμα οι εκπαιδεύσεις τους πραγματοποιούνται στην δυτική Ουκρανία με το σκεπτικό ότι είναι πιο «ασφαλείς». Αυτό η Μόσχα το «ακυρώνει» με τα τελευταία πλήγματα.

Oι πύραυλοι ήταν cruise Kalibr και εκτοξεύτηκαν από κορβέτα κλάσης Buyan.

https://twitter.com/Bobbi0987/status/1506464544453173249

«Ο εχθρός έπληξε τρεις φορές στρατιωτική υποδομή», δήλωσε και πρόσθεσε «επιτροπή βρίσκεται επιτόπου για να αποτιμήσει τη ζημιά».

Ο ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε την προηγουμένη ότι προχώρησε σε επιθέσεις στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, πάνω από 80 μαχητές της ουκρανικής πλευράς σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση σε χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Νόβα Λιουμπόμιρκα, στην επαρχία Ρίβνε.

Oι αναφορές πάντως μιλούν για πολύ πάνω από 100 νεκρούς και ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και «σύμβουλοι» από ΗΠΑ και Βρετανία.

Βίντεο δείχνει την εκτόξευση πυραύλων cruise από σκάφος που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας, ακριβώς δυτικά της πόλης της Σεβαστούπολης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα πλοίο που στέκεται εκεί έξω, σε απόσταση», λέει ένας ανδρας στο βίντεο, μιλώντας στα ρωσικά. «Κάτι πυροδοτεί, αλλά πού, δεν μπορείς να δεις».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε σε ενημέρωση τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ «βλέπουν αυξημένη ναυτική δραστηριότητα στη βόρεια Μαύρη Θάλασσα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Έχουμε ενδείξεις ότι ορισμένοι από τους βομβαρδισμούς γύρω από την Οδησσό προέρχονται από τη θάλασσα. Δεν μπορούσα να σας πω ακριβώς ποια πυρομαχικά και πόσα και τι χτυπούν“, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.