ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ δήλωνε «έτοιμος» να επιτεθεί στο Λίβανο αλλά το πολεμικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ… απέρριψε το αίτημά του! (upd)

Εικόνα διχασμού στο Ισραήλ με την επίθεση στην Γάζα να καθυστερεί

Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ δήλωνε «έτοιμος» να επιτεθεί στο Λίβανο αλλά το πολεμικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ… απέρριψε το αίτημά του! (upd)

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, δήλωσε πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτεθεί στο Λίβανο, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η ημέρα της επίθεσης θα μείνει στην ιστορία».

Παράλληλα, τόνισε πως «η Χεζμπολάχ αποφάσισε να συμμετάσχει στη μάχη και πληρώνει το τίμημα γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο. Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις».

Όμως εν συνεχεία, πηγαίνοντας στο πολεμικό συμβούλιο, όπου εισηγήθηκε επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, εισέπραξε την άρνηση του πρωθυπουργού Μ.Νετανιάχου!

Δηλαδή υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, ζήτησε από το πολεμικό συμβούλιο και τον Μ.Νετανιάχου άδεια για χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολάχ αλλά το αίτημα του ισραηλινού ΥΠΑΜ απορρίφθηκε!

Εκτιμάται ότι η διχογνωμία στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν είναι η μόνη: Ο Μ.Νετανιάχου, είναι σε δύσκολη θέση.

Από την μία κατηγορείται ότι δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς και από την άλλη πιέζεται από ΗΠΑ, αλλά και από άλλες χώρες να μην επιτεθεί στην Γάζα που ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να φέρει την πολιτική του «εξιλέωση».

Νωρίτερα σήμερα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μεγάλη πυραυλική επίθεση από τον νότιο Λίβανο σε θέσεις του Ισραηλινού στρατού στις Φάρμες Σεεμπά.

Ακολούθως, αεροσκάφη του IDF έπληξαν στόχους της Χεζμπολάχ.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ δήλωσε σήμερα ότι η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα γίνει «Νεκροταφείο». «Η Γάζα θα γίνει ο τάφος των Σιωνιστών. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την νίκη και την ήττα του Ισραήλ. Πολλοί προσπάθησαν να μας πείσουν να μην εμπλακούμε στον πόλεμο αλλά “είμαστε στην καρδιά του πολέμου”» τόνισε ο Ναϊμ Κασέμ.

Τέλος, το Ισραήλ ζήτησε από τους πολίτες του που βρίσκονται στην Αίγυπτο και την Ιορδανία να φύγουν από τις χώρες αυτές «το συντομότερο δυνατό» εξαιτίας «της επιδείνωσης των διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχη προειδοποίηση, επιπέδου 4 — το πιο υψηλό–, έχει ήδη εκδοθεί για την Τουρκία, ενώ η σύσταση για το Μαρόκο αναθεωρήθηκε στο επίπεδο 3, με τις αρχές να συνιστούν στους Ισραηλινούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα αυτή. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.