ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Μ.Τσαβούσογλου: «Η συνάντηση Σ.Λαβρόφ & Ν.Κουλέμπα δεν πραγματοποιήθηκε σε εύκολο περιβάλλον»

«Η υπογραφή μιας συνολικής συνθήκης ειρήνης είναι επίσης στο τραπέζι»

Μ.Τσαβούσογλου: «Η συνάντηση Σ.Λαβρόφ & Ν.Κουλέμπα δεν πραγματοποιήθηκε σε εύκολο περιβάλλον»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την τριμερή συνάντηση με τους ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια, δήλωσε πώς οι δύο χώρες συνεχίζουν τις συνομιλίες για την υπογραφή μιας «συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας».

«Υπάρχουν πολλά θέματα που συζητούν η Ρωσία και η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ουδετερότητας των Ουκρανών. Και η υπογραφή μιας συνολικής συνθήκης ειρήνης είναι επίσης στο τραπέζι», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τους Λαβρόφ και Κουλέμπα.

Παράλληλα, τόνισε πως η Ουκρανία θέλει την Τουρκία σαν εγγυητή στην ειρηνευτική συνθήκη με τη Ρωσία.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε σε «εύκολο περιβάλλον» και «δεν πρέπει να αναμένεται ένα θαύμα από τέτοιες συναντήσεις».

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί χωρίς κανένα εμπόδιο, ενώ πρόσθεσε πως η Ρωσία και η Ουκρανία συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε υπουργικό επίπεδο από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κορυφαίοι διπλωμάτες συζήτησαν επίσης μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντομίρ Ζελένσκι, είπε ο Τσαβούσογλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.