ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσικό μπαράζ βομβαρδισμών: Διέλυσαν με πυραύλους Iskander όπλα των ΗΠΑ-ΕΕ – Ισοπεδώθηκαν ουκρανικά αεροδρόμια

Σφοδρή επίθεση κατά θέσεων των Ουκρανών εξαπέλυσαν οι Ρώσοι

Ρωσικό μπαράζ βομβαρδισμών: Διέλυσαν με πυραύλους Iskander όπλα των ΗΠΑ-ΕΕ – Ισοπεδώθηκαν ουκρανικά αεροδρόμια

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σημειώθηκε ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων χθες. 

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιήθηκαν «πύραυλοι υψηλής ακρίβειας» και καταστράφηκαν ουκρανικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια των περιοχών Αρτσίζ, Οδησσού και Βοζνεσένσκ, ενώ πύραυλοι Iskander έπληξαν αμερικανικό και ευρωπαϊκό οπλισμό κοντά στο Χάρκοβο.

Πύραυλοι έπεσαν επίσης στο Μικολάιβ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πλήγματα αναφέρθηκαν χθες και σήμερα γύρω από το Ντονέτσκ.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή τη νίκη του 1945 επί των Ναζί, υπάρχει προβληματισμός τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική για το τι θα πει ο Ρώσος πρόεδρος.

Φέτος, και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η ημέρα έχει ιδιαίτερη απήχηση, με ορισμένους να αναμένουν μια δραματική ανακοίνωση από τον Πούτιν με τους πιο απαισιόδοξους να φοβούνται ακόμη και την κήρυξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, όταν ξεκίνησε την επέμβαση, περιέγραψε έναν από τους κύριους στόχους της «στρατιωτικής επιχείρησης»  ως την «αποναζιστικοποίηση» της χώρας. Στα μέσα Μαρτίου, όταν απευθύνθηκε σε ένα πλήθος που κυμάτιζε σημαίες στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, τα πανό υποσχέθηκαν έναν «κόσμο χωρίς φασισμό».

Κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας

Πάντως, όλες οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ο Πούτιν δεν έχει σκοπό να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις καθώς δείχνει ότι θέλει να κλιμακώσει την ένταση και να στείλει μηνύματα στη Δύση για να σταματήσει κάθε εμπλοκή.

Χθες, έξι πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της νότιας Ουκρανίας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη Νατάλια Χούμενιουκ, έξι πύραυλοι έπληξαν ένα εργοστάσιο επίπλων σε κατοικημένη περιοχή, ενώ άλλοι δύο έπεσαν σε έναν ήδη κατεστραμμένο διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.