ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συρία: Επτά παιδιά σκοτώθηκαν σε έκρηξη στην επαρχία Ντεράα

«Μέλη παραστρατιωτικών ομάδων» κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό

Συρία: Επτά παιδιά σκοτώθηκαν σε έκρηξη στην επαρχία Ντεράα

Σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, επτά παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα από έναν «εκρηκτικό μηχανισμό» στην επαρχία Ντεράα στη Συρία. 

«Επτά παιδιά» σκοτώθηκαν και «άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών μία γυναίκα, όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες» εξερράγη στην πόλη Σαναμάιν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε έναν διαφορετικό απολογισμό, κάνοντας λόγο για «οκτώ παιδιά διαφορετικών ηλικιών που σκοτώθηκαν και έναν τραυματία» στην έκρηξη.

«Μέλη παραστρατιωτικών ομάδων» κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στοχοθετώντας ένα πρόσωπο που δεν έχει κατονομαστεί στην περιοχή.

Η Ντεράα υπήρξε η γενέτειρα της εξέγερσης του 2011 εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όμως επέστρεψε στον έλεγχο της Δαμασκού το 2018 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη στήριξη της Ρωσίας.

Έκτοτε, η επαρχία βρίσκεται στο έλεος δολοφονιών, συγκρούσεων και δύσκολων συνθηκών ζωής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφότου ξέσπασε το 2011, ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 507.000 ανθρώπους, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και έχει βυθίσει τη χώρα σε μια βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.