Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Το Κίεβο συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στο Σούμι για αντεπίθεση – Μετακινούνται άρματα μάχης και ΤΟΜΑ

Ο Ζελένσκι θέλει να ανακαταλάβει το έδαφος που έχασε

Το Κίεβο συγκεντρώνει μεγάλες  δυνάμεις στο Σούμι για αντεπίθεση – Μετακινούνται άρματα μάχης και ΤΟΜΑ

Το Κίεβο μετακινεί συνεχώς στρατιωτικές δυνάμεις από όλα τα σημεία του μετώπου προς την περιφέρεια του Σούμι, σύμφωνα με πηγή από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο RIA Novosti.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι ουκρανικές αρχές ενισχύουν διαρκώς τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή, μεταφέροντας επίλεκτες μονάδες από τις εφεδρείες και άλλους τομείς των συγκρούσεων στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Αυτό που εκτιμάται για τις  μετακινήσεις δυνάμεων είναι ότι  έχουν σαν στόχο την αποφόρτιση από την πρωτοφανή π0ίεση που ασκούν οι ρωσικές δυνάμεις ιδιαίτερα στην περιοχή τουΠοκρόβσκ η κατάληψη του οποίου είναι θέμα ημερών.

Συγκεκριμένα οι ρωσικές δυνάμεις ασκούν συνεχή πίεση στις πόλεις Κουπιάνσκ, Σεβέρσκ, Κονσταντίνοφκα και Ποκρόφσκ-Μίρνοραντ (η τελευταία έχει καταληφθεί πλήρως) «συμπιέζονται» από ρωσικές «λαβίδες» και ειδικά το Ποκρόβσκ βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώση καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει να αποχωρούν.

Οι στρατιώτες που μετακινούνται προς την περιφέρεια Σούμι είναι κατά κύριο λόγο εξοπλισμένοι με πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Προηγουμένως είχε αναφερθεί ότι το ουκρανικό επιθετικό σύνταγμα που επιχειρεί κοντά στην περιοχή Kondratovka στο Σούμι υφίσταται σημαντικές απώλειες. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, οι κινήσεις των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή παρακολουθούνται στενά από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε μια μια γέφυρα στην περιοχή της Χερσώνας την οποία ο ουκρανικός Στρατός χρησιμοποιο΄πυσε ως κόμβο επιμελητείας  εξαπολύοντας μια βόμβα FAB-3000 των 3 τόνων.

Η FAB-3000 είναι μια ρωσική αεροπορική βόμβα, γενικής χρήσης (GP) με εκρηκτική ύλη υψηλής απόδοσης (HE). Η Ρωσία φέρεται να ξεκίνησε ξανά την παραγωγή της. Οι FAB-3000 είναι εξοπλισμένες σύστημα διόρθωσης πορεί9ας τροχιάς (UMPC), μετατρέποντάς τες σε βόμβες ακριβείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.