ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξύλο πέφτει έξω από την ΕΡΤ

Ξύλο πέφτει έξω από την ΕΡΤ

Ξύλο πέφτει αυτή την στιγμή έξω από το Ραδιομέγαρο, όπου παραμένουν οι εργαζόμενοι τη ΕΡΤ, ενώ στο σημείο βρίσκονται βουλευτές, αλλά και αρκετός κόσμος. Κλειστή είναι η Μεσογείων αυτή την ώρα στο ύψος της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ertopen.com, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και γκλοπ. Νωρίτερα, βουλευτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο Ραδιομέγαρο, αλλά η Αστυνομία δεν το επέτρεψε και έπεσαν μερικές “ψιλές” στην Ζωή Κωνσταντοπούλου που επιχείρησε να μπει μέσα στο κτίριο.

Λόγω των επεισοδίων στην Ολομέλεια έφθασε και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ξυλοδαρμό των Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Στρατούλη από τα ΜΑΤ έξω από το κτήριο της ΕΡΤ και είπε ότι εάν δεν έρθει στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση. Βασικά τους απώθησαν βίαια, περισσότερο, παρά τους κτύπησαν.

Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που διέψευσε τους ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι «η ενημέρωση που έχουμε είναι πως δεν έγινε καμία επίθεση σε βάρος βουλευτών. Αυτό που έγινε είναι ότι επιχειρήθηκε βίαιη έφοδος βουλευτών που συνοδεύονταν και από άλλους. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου. Είναι δημόσια περιουσία».

Ο κ. Λαφαζάνης επανήλθε λέγοντας ότι «δεν ξέρω ποιοι σας την δίνουν την ενημέρωση. Με τον τρόπο που μιλάτε καλύπτεται ωμότητες και βαρβαρότητες. Αφήστε τα παραμύθια. Εσείς έχετε ανακαταλάβει το κτήριο».

Από την άλλη, ο κ. Μάκης Βορίδης απάντησε ότι «η Βουλή δεν έχει ενημέρωση και ο κ. Λαφαζάνης δεν είναι πηγή ενημέρωσης… Όμως το μείζον πολιτικά είναι ότι σχεδιάζουν να διαφύγουν από την πρόταση που οι ίδιοι έχουν καταθέσει. Είναι έτοιμοι να το βάλουν στα πόδια σαν λαγοί! Να καθίσετε και να συζητήσετε».

Εξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται η Ραχήλ Μακρή, η οποία ανέβηκε στα κάγκελα και φώναζε συνθήματα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που κατήγγειλε αστυνομική βία και ο Δημήτρης Στρατούλης. 

Το κλίμα εντάθηκε όταν, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ, στο κτίριο μπήκαν δύο εργαζόμενοι της ΔΤ συνοδεία αστυνομικών. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τόνιζαν ότι έχουν διατηρήσει το κτίριο και τον εξοπλισμό ανέπαφο και εξέφραζαν φόβους για ζημιές ή ακόμη και για κλοπές υλικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.