ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκίνησε ο έλεγχος στο Nour-M των 20.000 ΑΚ-47

Ξεκίνησε ο έλεγχος στο Nour-M των 20.000 ΑΚ-47

Το φορτίο του φορτηγού σκάφους “Nour-M”  που εντοπίστηκε από το Λ.Σ και καταλήφθηκε από άνδρες του Κλιμακίου ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) του Λ.Σ. εξετάζει και 15μελες συνεργείο παρουσία της αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, του λιμενάρχη και του προϊστάμενου του τελωνείου Ρόδου. Παράλληλα, στο σημείο έφτασαν και πυροτεχνουργοί ώστε η καταμέτρηση να είναι ασφαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν ανοιχθεί τέσσερα κιβώτια τα οποία περιέχουν σφαίρες μικρού και μεγάλου διαμετρήματος.

Σε ότι αφορά τη νομιμότητα του φορτίου στα χαρτιά του σκάφους φαίνεται ως τελικός παραλήπτης το λυβικό υπουργείο Άμυνας και αποστολέας η ουκρανικών συμφερόντων εταιρεία Ukrinmash.

Βέβαια παρά το γεγονός αυτό οι εκτιμήσεις των στελεχών του Λ.Σ. συγκλίνουν στο ότι το φορτίο δεν είχε ως τελικό προορισμό του τη Λιβύη αλλά τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες στη Συρία.

Αυτό συνάγεται από πολλά δεδομένα: Πρώτο είναι η πορεία του πλοίου η οποία δεν σχετιζόταν με την πορεία στη Λιβύη  αλλά αντίθετα κατευθυνόταν προς την Τουρκία. Τι δουλειά έχει ένα πλοίο με φορτίο προς τη Λιβύη να κατευθύνεται ανατολικά;

Δεύτερον ακόμη και αν τα έγγραφα του σκάφους αναφέρουν το λιβυκό υπουργείο ως αποδέκτη (end user certificate) δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που χρησιμοποιούνται τέτοια έγγραφα ως κάλυψη για τη μεταφορά όπλων στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και μισθοφόρους στη Συρία. Είναι γνωστό άλλωστε πως το μεγαλύτερο μέρος οπλισμού των ανταρτών προέρχεται από κεφάλαια κρατών του Κόλπου τα οποία διακινούνται για την αγορά όπλων με κάλυψη επίσημων εγγράφων όπως αυτά του λιβικού υπουργείου, η γνησιότητα όμως των οποίων και πάλι ελέγχεται.

Παράλληλα και σύμφωνα με τον νόμο περί όπλων, όποιος εισάγει, εξάγει ή διαμετακομίζει διαμέσου της ελληνικής επικράτειας όπλα, πρέπει πριν να έχει προειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές που είναι το λιμεναρχείο και το τελωνείο. Το εν λόγω πλοίο ενημέρωσε ότι μετέφερε όπλα όταν βρισκόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, έτσι οι ελληνικές Αρχές έπρεπε να ελέγξουν το φορτίο του επισημάνθηκε από επιτελείς του Λ.Σ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.