ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποζημίωση 290 χιλιάδων ευρώ σε αξιωματικό 13 χρόνια μετά από σοβαρό τραυματισμό του

Αποζημίωση 290 χιλιάδων ευρώ σε αξιωματικό 13 χρόνια μετά  από σοβαρό τραυματισμό του

Στις €290.000 αυξήθηκε, με απόφαση Εφετείου, το πόσο των €175.000 που δόθηκε ως αποζημίωση πρωτόδικα σε αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, για τον σοβαρό τραυματισμό του εν ώρα καθήκοντος.

Το ποσό των €175.000 κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ως έκδηλα ανεπαρκές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο αξιωματικός είχε τραυματιστεί στις 27/7/2005 σε ηλικία 27 ετών, ενώ υπηρετούσε σε Τάγμα Πεζικού και λάμβανε μέρος σε εκπαίδευση και επίδειξη του αντιαρματικού όπλου τύπου «Α/Τ APILAS», το οποίο εξερράγη, με αποτέλεσμα ο ίδιος και άλλα 16 μέλη της Εθνικής Φρουράς να τραυματιστούν.

«Πρωτόδικα, ήταν παραδεκτό ότι και ο ίδιος είχε συντρέχουσα ευθύνη της τάξης του 30 τοις εκατό και το μόνο θέμα το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο δίκης, ήταν ο καθορισμός του ύψους της αποζημίωσης. Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις έναντι πλήρους ευθύνης, καθορίστηκαν, κατ’ έφεση, στις 415.000 ευρώ», αναφέρει η εφημερίδα.

Το Εφετείο έκρινε ανεπαρκές το ποσό της αποζημίωσης, καθώς τα τραύματά του επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της υπόλοιπης ζωής του.

Ο αξιωματικός φέρει τραύματα στα άνω άκρα, με ακρωτηριασμό μάλιστα του ενός χεριού, στο κεφάλι, με σοβαρό βαθμό βαρηκοΐας και στα δύο αυτιά, αλλά και σε όλο σχεδόν το σώμα, στη σπονδυλική στήλη, μηρό και κοιλία, μέχρι ακόμη και τα γεννητικά του όργανα, που επηρεάζουν τη σεξουαλική του ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.