Τα πρώτα σχέδια για τη μετακόμιση των φυλακών Κορυδαλλού – Εκτός αστικού ιστού και δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα

Τα πρώτα σχέδια για τη μετακόμιση των φυλακών Κορυδαλλού – Εκτός αστικού ιστού και δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα

Ένα από τα μεγάλα έργα που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματιστικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ήταν και αυτό που αφορούσε τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι φυλακές θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα κατασκευαστεί πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής. Ωστόσο, από τότε πολλά ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την τοποθεσία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τι δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες
Άμεσα μετά τις αναγγελίες του πρωθυπουργού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε τον σχεδιασμό για το μεγάλο αυτό εγχείρημα δίχως όμως να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το μέρος που θα φτιαχτεί το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα. Σύμφωνα με όσα είπε, οι φυλακές θα κατασκευαστούν εντός Αττικής. Ωστόσο θα βρίσκονται εκτός αστικού ιστού και πλησίον μεγάλου οδικού άξονα. Κάτι τέτοιο αφήνει να εννοηθεί λοιπόν ότι τα μπετά για το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα θα πέσουν σε περιοχή κοντά στην Αττική ή την Εθνική οδό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε χαρακτηριστικά από τη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα». Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα από πλευράς κυβέρνησης ανακοινώθηκε η εκ νέου δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.