ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H EΛ.ΑΣ. σχεδιάζει επιχείρηση στα Εξάρχεια – Στόχος οι καταληψίες και οι «μπαχαλάκηδες» (φωτο)

H EΛ.ΑΣ. σχεδιάζει επιχείρηση στα Εξάρχεια – Στόχος οι καταληψίες και οι «μπαχαλάκηδες» (φωτο)

Με μεθοδικότητα και σχέδιο, προχωρά η ΕΛΑΣ στην εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων στο κέντρο τις Αθήνας και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, που άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος τις πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το βασικό σχέδιο του Υπουργείου, λοιπόν, είναι η σταδιακή εκκένωση όλων των καταλήψεων στα Εξάρχεια, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις στα χέρια των αστυνομικών πως χρησιμοποιούνται ενίοτε ως ορμητήριο «μπαχαλάκηδων», ώστε να εξαπολύουν επιθέσεις στης διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπαθούν να μονιμοποιήσουν την παρουσία τους εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το Υπουργείο και κυρίως η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ επιθυμούν να τερματιστούν όλες οι καταλήψεις σε εγκαταλειμμένα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων.

Συνολικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια είναι περίπου 11 και για τα 9 υπάρχει ήδη απόφαση του Εισαγγελέα για εκκένωσή τους, έπειτα από καταγγελίες που έκαναν οι ιδιοκτήτες τους, είτε είναι φυσικά πρόσωπα, είτε οργανισμοί, Δημόσιοι και ιδιωτικοί.

ΕΛΑΣ: Επιχειρήσεις στην πλατεία Βάθη και τα ύποπτα ευρήματα

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, την Πέμπτη (19.9.2019) και έπειτα από μια αιφνιδιαστική επιχείρηση που ξεκίνησε με το πρώτο φως τις ημέρας, ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ ανάμεσά τους και ομάδα τις ΕΚΑΜ, πραγματοποίησαν εκκένωση δυο κατειλημμένων κτηρίων στην Αχαρνών και συγκεκριμένα στις συμβολές της συγκεκριμένης οδού με την οδό Μάγιερ, αλλά και την οδό Σουρμελή αντίστοιχα.

Και τα δυο κτήρια που εκκενώθηκαν είχαν καταληφθεί από μετανάστες, ανάμεσα τους δεκάδες ανήλικα παιδιά, ενώ στην συνέχεια αναμένεται να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και αντίστοιχες δομές.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, από την καταμέτρηση που έχει γίνει, στο κτίριο επί της Αχαρνών 22 βρίσκονταν 90 άνθρωποι (36 ανήλικοι, 33 γυναίκες, 21 άνδρες) και στο κτίριο επί της Σουρμελή 179 (62 ανήλικοι, 50 γυναίκες, 67 άνδρες).

Εκεί κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Βέβαια η εκκένωση αυτών των κτιρίων δεν είναι εύκολη υπόθεση, όπως συμβαίνει με τις καταλήψεις που φιλοξενούνται μετανάστες, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν έναν φόβο απέναντι στους πάνοπλους Αστυνομικούς.

Επιπλέον, ούτε οι εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια, όπου δεν διαβιούν μετανάστες, είναι εύκολη υπόθεση.

Άλλωστε μόλις πρόσφατα σημειώθηκε μπαράζ εμπρηστικών ενεργειών σε βάρος γραφείων της ΝΔ στην Αττική, αλλά και τραπεζικών υποκαταστημάτων, με φόντο βέβαια την εκκένωση των καταλήψεων από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά συνέπεια οι αντιδράσεις εκτιμάται πως θα είναι σοβαρές και συντονισμένες, στην περίπτωση που οι αστυνομικοί προσπαθήσουν να εκκενώσουν καταλήψεις στα Εξάρχεια, που αποτελούν σύμβολα για την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.