ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το διπλό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τα Εξάρχεια – Οι δύο φάσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το διπλό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τα Εξάρχεια – Οι δύο φάσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Μόλις χθες Τετάρτη εκκενώθηκαν ακόμα δύο υπό κατάληψη κτίρια, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε άλλη μία δράση της Δίωξης Ναρκωτικών σε διαμέρισμα που είχε τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση.

Το σχέδιο εφαρμόζεται σε δύο φάσεις και έχει τελικό στόχο να σταματήσει η δράση κουκουλοφόρων, διακινητών ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων. Η πρώτη φάση προβλέπει συνεχείς επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών -όπως η σημερινή- για τη σύλληψη διακινητών, αλλά και εκκενώσεις υπό κατάληψη κτιρίων. «Αρχικά έπρεπε να σταλεί το μήνυμα ότι τα Εξάρχεια δεν είναι κάτι ξεχωριστό από τις υπόλοιπες περιοχές του κέντρου. Η Αστυνομία μονιμοποιεί την παρουσία της στην περιοχή. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και μέσω αυτών περνάει το μήνυμα της κανονικότητας» εξηγεί πηγή της λεωφόρου Κατεχάκη.

Μέχρι στιγμής η εμφανώς πιο αισθητή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει προκαλέσει αντιδράσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «πολύ υψηλής έντασης», δεδομένων των συνθηκών και της εμπειρίας του παρελθόντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δεύτερος τρόπος «μονιμοποίησης» της παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. που προκρίνεται είναι η συνέχιση των εκκενώσεων υπό κατάληψη κτιρίων. Στα Εξάρχεια υπήρχαν συνολικά 18 καταλήψεις. Για πολλά από τα κτίρια έχουν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες για εκκένωση. Όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερες από τις παραγγελίες αυτές βγαίνουν από τα «συρτάρια» και εκτελούνται από την Αστυνομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.