ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς στα νησιά» λένε στην Κατεχάκη

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς στα νησιά» λένε στην Κατεχάκη

Στην Κατεχάκη ξέρουν πως τα πράγματα χθες θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε τραγωδία.

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρό στα πρωτοφανή επεισόδια στην Μυτιλήνη και στην Χίο. Στα δύο αυτά νησιά είχαν σταλεί 25 διμοιρίες ΜΑΤ που δεν είχαν καμιά γνώση των χώρων κι αιφνιδιάζονταν από κινήσεις αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής.

Υπήρχαν συγκρούσεις σε πολλά μέτωπα και πολυδιάσπαση των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί δέχονταν μαζικές επιθέσεις με όπλα, δυναμίτες, αυτοσχέδιες ρουκέτες , πέτρες ενώ υπήρχαν και εμβολισμοί οχημάτων. Η κατάσταση ήταν ακόμη πιο προβληματική γιατί δεν είχε πετάξει λόγω ισχυρών ανέμων το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και η εικόνα των πεδίων των οδομαχιών μέσω drone παρουσίαζε διακοπές.

Πολλές φορές το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ δεν είχε σαφή εικόνα τι συνέβαινε κι αυτό επιδείνωνε την κατάσταση. Ομως ήταν τέτοιο το μένος πολλών πολιτών αλλά και ο πιθανός ρόλος κάποιων ακροδεξιών, που οδήγησε σε συγκρούσεις τρομακτικής σφοδρότητας που ίσως ήταν πιο σοβαρές κι επικίνδυνες από όλα μαζί τα παρόμοια συμβάντα στην Κερατέα το 2011, στις Σκουριές το 2013 και στην Κέρκυρα το 2018 λόγω της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα επεισόδια της Κερατέας που διήρκεσαν σχεδόν επτά μήνες τραυματίσθηκαν συνολικά 142 αστυνομικοί, όταν στα δύο νησιά, μέσα σε λίγες ώρες , οι τραυματίες ένστολοι ήταν σχεδόν 50».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την δήλωση αυτή έκανε σημαντικό στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τα επεισόδια στα δύο ακριτικά νησιά, λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να δημιουργηθούν σε αυτά νέα hotspot. Ανώτατοι αξιωματούχοι δήλωναν έκπληκτοι αλλά και αιφνιδιασμένοι από τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Δηλώνοντας το βράδυ της Τετάρτης ανακουφισμένοι που δεν συνέβη κάτι πολύ χειρότερο που θα τροφοδοτούσε πρωτοφανή κύκλο βίας κι ένταση άνευ προηγουμένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.