ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανησυχία στην Ελλάδα για τις κινήσεις Ερντογάν: «Μεταφέρουν συνεχώς αλλοδαπούς στα σύνορα – Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο»

Ανησυχία στην Ελλάδα για τις κινήσεις Ερντογάν: «Μεταφέρουν συνεχώς αλλοδαπούς στα σύνορα – Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο»

Ανησυχία επικρατεί στην ελληνική πλευρά για την κρίση και το οργανωμένο, όπως όλα δείχνουν, σχέδιο Ερντογάν να γεμίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα με αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με ανώτερες κυβερνητικές πηγές, οι Τούρκοι μεταφέρουν διαρκώς κόσμο στα σύνορα με την Ελλάδα, τόσο στα χερσαία, όσα και στα νησιωτικά σύνορα. Αυτή τη στιγμή, οι φανεροί αλλοδαποί στην περιοχή του Έβρου υπολογίζονται σε περίπου 1.500, ενώ σύμφωνα με την Deutsche Welle περίπου 120.00 πρόσφυγες και μετανάστες είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν με περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

Χθες, όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού έδωσαν μάχη για να περιορίσουν το κύμα των παράνομων μεταναστών που επιχειρούσαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Από τα σύνορα του Έβρου πέρασαν μερικές δεκάδες (20-30) άτομα από παράτυπους μετανάστες, κάτι που έγινε και για «λόγους σκοπιμότητας» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Έντονη ανησυχία της ελληνικής πλευράς για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Η ελληνική πλευρά, διατυπώνει έντονη ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται και για το οργανωμένο -όπως όλα δείχνουν- σχέδιο της Άγκυρας. Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες διατυπώνουν την έντονη ανησυχία τους αν συνεχιστεί η έλευση ορδών προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα.

Το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας και η μεγάλη έκταση κυρίως παραθαλάσσιων, αλλά και χερσαίων συνόρων με την Τουρκία είναι εξαιρετικά δύσκολο να φυλαχθούν ακόμα και με τα αυξημένα μέτρα ετοιμότητας που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση. «Τι θα συμβεί αν φτάσουν 10.000, για παράδειγμα, πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα; Θα έχουμε ανθρωπιστική κρίση και όχι μόνο», αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας που δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την αντιμετώπιση της κρίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει από τις 09:00 έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή κορυφαίων συναρμόδιων υπουργών (Χρυσοχοΐδης, Δένδιας, Παναγιωτόπουλος).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.