ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρευνα της ΕΛΑΣ για την έκρηξη στο Παγκράτι

Έρευνα της ΕΛΑΣ για την έκρηξη στο Παγκράτι

Συμβολικό χτύπημα χαρακτηρίζει η Αστυνομία τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χτες το βράδυ στο γραφείο της εταιρείας ταχυμεταφορών Swift nail, στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα ποσότητα δυναμίτιδας με φυτήλι, γιατί δεν βρέθηκαν υπολείμματα από αντικείμενα συνδεσμολογίας. Αυτό δικαιολογεί από μία πλευρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι, οι δράστες ήταν κοντά την ώρα της έκρηξης και παρακολουθούσαν για να μην υπάρξουν θύματα διερχόμενοι πολίτες.

Ωστόσο, η έκρηξη ήταν ισχυρή και προξένησε σημαντικές ζημιές στο γραφείο της εταιρείας, άνοιξε κρατήρα στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο, ενώ έσπασε τζάμια πολυκατοικιών στον γύρω χώρο.

Με την υπόθεση ασχολείται η Κρατική Ασφάλεια, η οποία χειρίζεται και το θέμα με τα τέσσερα σακίδια με εκρηκτικά, που βρέθηκαν πριν απο λίγες μέρες, χωρίς συνδεσμολογία πυροδότησης, μετά από τηλεφώνημα, σε διάφορους στόχους στη Αττική.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν σχέση οι δύο υποθέσεις μεταξύ τους.

Παράλληλα, όμως εξετάζουν σοβαρά την εκδοχή να υπάρχει συσχετισμός της χθεσινοβραδυνής ενέργειας με τη δράση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, επειδή από το συγκεκριμένο γραφείο κούριερ είχαν αποκαλυφθεί δύο μέλη της οργάνωσης και συνελήφθησαν, λίγη ώρα αφότου είχαν στείλει φακέλους με εκρηκτικά, τον Νοέμβριο του 2010.

Οι αστυνομικοί περιμένουν προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.