ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Έκτακτα αστυνομικά μέτρα για τυχόν αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Έκτακτα αστυνομικά μέτρα για τυχόν αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛΑΣ με αφορμή τις εξελίξεις στην Τουρκία με την Αγία Σοφία και τη μετατροπή της ή όχι από μουσείο σε τζαμί.

Σήμερα, σε συνεδρίαση διάρκειας μόλις 17 λεπτών, το Ανώτατο Δικαστήριο παρέπεμψε σε παλαιότερη δικαστική απόφαση για το ζήτημα. Οι δικαστές αν και αποφάνθηκαν ότι είναι σύννομη η προηγούμενη απόφαση που προστατεύει το μουσειακό καθεστώς της Αγίας Σοφιάς, γνωμοδοτούν ότι αρκεί για να αλλάξει ένα μόνο προεδρικό διάταγμα. Επομένως το μπαλάκι πλέον να πάει στην πλευρά του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη χώρα μας ωστόσο οι αστυνομικές αρχές ανησυχούν για πιθανές εθνικιστικές αντιδράσεις απέναντι σε τουρκικούς στόχους. Για αυτό τον λόγο στελέχη Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττική, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής θα θέσουν σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα ασφαλείας τα οποία αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια συσκέψεων.

Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν μέτρα για το υπό κατασκευή τζαμί στον Βοτανικό με στατική φρούρηση περιμετρικά από αυτό και συνεχείς εποχούμενες περιπολίες. Οι περιπολίες αστυνομικών αναμένεται να αυξηθούν και έξω από την τουρκική πρεσβεία και το προξενείο. Παράλληλα, ειδικά μέτρα θα ληφθούν και για τις διπλωματικές αποστολές, για αυτοσχέδιους χώρους λατρείας αλλά και για επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο επίκεντρο των αρχών έχουν μπει και τα κοινωνικά δίκτυα τα οποία παρακολουθούνται για τυχόν καλέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.