ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτό: Αυτό είναι το ζευγάρι «λογιστών» που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική

Φωτό: Αυτό είναι το ζευγάρι «λογιστών» που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο «λογιστών» που εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, πρόκειται για έναν 39χρονο Έλληνα και μια 34χρονη Ελληνίδα.

Ο 39χρονος, ο οποίος μαζί με τη συνεργό του δεν δίσταζε να χτυπά όσους ηλικιωμένους αντιλαμβάνονταν την απάτη και αντιδρούσε, είχε συλληφθεί τον Απρίλιο ενώ η 34χρονη παραμένει ασσύληπτη:

Πρόκειται για τους:

ΖΕΡΒΑ Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννηθέντα την 31-1-1981 στη Θεσσαλονίκη που δεν έχει συλληφθεί

ΣΤΡΑΤΗ Κωνσταντίνα του Γρηγορίου και της Γεωργίας, γεννηθείσα την 12-3-1985 στην Πάτρα που δεν έχει συλληφθεί.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη κλοπή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία τελεσθείσες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και ληστρική περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Ο 39χρονος συνελήφθη στην Ελευσίνα όταν μαζί με τη συνεργό του προσέγγισαν έναν ηλικιωμένο και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά μια τρίτη – άγνωστη – γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την κόρη του υποψήφιου θύματός τους με τον ηλικιωμένο να αντιλαμβάνεται την απάτη και το ζευγάρι να τρέπεται σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, οι κατηγορούμενοι, προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5561840 του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.