ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: «Βλέπουν» δεύτερο κύμα οι «ειδικοί» – Σκέψεις για απαγόρευση των πανηγυριών

Κορωνοϊός: «Βλέπουν» δεύτερο κύμα οι «ειδικοί» – Σκέψεις για απαγόρευση των πανηγυριών

Ανοικτό μένει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών σε όλη την χώρα, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο συνωστισμός στα γλέντια προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση καθώς εντείνεται ο φόβος για διασπορά του κορωνοϊού. Στα σενάρια που εξετάζονται βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

Ο Νίκος Παπαθανάσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα κι απαγόρευσης των πανηγυριών αν δεν… αραιώσει ο κόσμος και δεν επανέλθει η ατομική ευθύνη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα, που θα ανακοινωθούν Δευτέρα ή Τρίτη και θα αφορούν μεταξύ άλλων και στα πανηγύρια. «Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορωνοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Πρόσθετα μέτρα από την κυβένρηση

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο

του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η εισροή στην χώρα κατά την τουριστική περίοδο τα εισαγόμενα κρούσματα, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες έχει έτοιμο προς ενεργοποίηση «Plan B» για την αντιμετώπιση μιας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Έλέγχους σε όλους όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα

Ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στη χώρα μας, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τεστ σε όλους, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.